Politiet giver råd til, hvordan man i julen undgår indbrud i boligen

Julen handler for mange om at give gaver og have gæster, men man vil naturligvis selv vælge sine gæster og bestemme, hvem der skal have gaverne. Et er sikkert: Julestemningen går ud, hvis indbrudstyvene kommer ind. Heldigvis kan man selv gøre noget. 

Ny SDU-forskergruppe skal finde løsninger for klimaramte storbyer

Verdens store byer vokser, mens klimaet forværres og vandstanden i havene stiger. Byplanlægning skal ske i et bæredygtigt perspektiv, ellers vil store bydele stå under vand allerede om 20 år.  

Bryd tabuet: Alle psykisk syge er en af os

Odenseanerne inviteres indenfor til kaffe, flødeboller og en snak om psykisk sygdom på Hovedbiblioteket, Østre Stationsvej 15. Det sker som led i den landsdækkende kampagne EN AF OS. Målet er at bryde flest mulige fordomme mod mennesker med psykiske lidelser.

Omkring 40.000 danskere søger at spise sig fra følelsesmæssige problemer

Tvangsoverspisning er den største spiseforstyrrelse i Danmark. Hos Telepsykiatrisk Center i Odense kan man hjælpe patienterne, der dog ikke behøver at komme til den fynske hovedby, da behandling foregår via nettet. 

En UFO? Nej, det er bare en af politiets droner

Fyns Politi bruger i stigende grad droner i deres arbejde. For at kunne udnytte det flyvende isenkram bedst muligt må politiet øve sig. Det kan blandt andet ske efter mørkets frembrud, hvor odenseanerne så kan se bevægelige lyspletter på himlen. 

Odense Letbane byder atter naboerne på ’åben byggeplads’

Vestre og Østre Stationsvej er i disse år en lang byggeplads. Nu byder Odense Letbane de hårdtprøvede naboer indenfor til informationer, rundvisning og paella.

Drenge får 25.000 kr. til at forskønne deres boligområde

Gennem mere end to år har en gruppe drenge fra Rising-kvarteret deltaget positivt i et personligt og socialt udviklingsforløb. Boligforeningen Civica har valgt at anerkende gruppen med midler fra Naboskabspuljen. Pengene skal drengene bruge til at forskønne boligområdet, hvor drengene bor.

Foredrag om aktiviteterne i sengehalmen i middelalderen

Med udgangspunkt i sin bog, Hor Saa Vid, giver forfatteren Kåre Johannessen den 21. november et foredrag på Holluf Pile Bibliotek. Målet er at kaste lys over seksualiteten i den såkaldte mørke middelalder. 

Odense Kommune advarer fremover borgerne om udløb af pas og kørekort

Borgere i Odense Kommune kan se frem til en ny kommunal service. Fra d. 15. november får borgerne besked i deres digitale postkasse tre måneder før passet eller kørekortet udløber.

W/hole: En teaterforestilling dykker ned i et tema om huller

I en ny jonglørforestilling på Momentum er ordene hel og hul passende smeltet sammen i titlen. Det hele handler om huller: De spændende, de dybe, de bundløse, de skræmmende, de sorte med flere. Der er så mange huller, at man aldrig når helt til bunds.

Sider