Odense Letbane byder atter naboerne på ’åben byggeplads’

Letbanen inviterer indenfor. Foto: Odense Letbane

Vestre og Østre Stationsvej er i disse år en lang byggeplads. Nu byder Odense Letbane de hårdtprøvede naboer indenfor til informationer, rundvisning og paella.

Hos Odense Letbane er man godt klar over, at det kræver lang tålmodighed at være nabo til et langvarigt anlægsprojekt som etablering af letbane på denne centrale trafikåre. Som et plaster på såret inviterer Odense Letbane beboerne i områderne omkring Vestre Stationsvej og Østre Stationsvej til ’åben byggeplads’ lørdag d. 30. november på parkeringsområdet på Viva-grunden – tæt på Byens Bro.

At have letbanebyggeriet lige uden for vinduerne

Det kan til tider virke som om, at beslutningen om at anlægge letbanen har delt odenseanerne op i to lejre, der som to skinner i et letbanespor aldrig mødes. Det ene hold er overbevist om letbanens fortræffeligheder som svaret på Odenses trafikale morads, mens det andet hold ser letbanen som roden til næsten alt, hvad der trafikalt er galt i Odense. Men mon ikke, at alle kan være enige om, at anlægsarbejdet må være en prøvelse for dem, der bor op ad letbanen.

Et anlægsprojekt vil medføre støjgener under arbejdet. Ikke mindst entreprenørmaskinerne støjer noget. Odense Letbaner lover dog, at det støjende anlægsarbejde som udgangspunkt foregå i dagtimerne på arbejdsdage, det vil sige mandag - fredag i tidsrummet klokken 07.00 - 18.00 af hensyn til beboerne langs letbanen. Dog kan arbejdstiden udvides til også at omfatte andre tidspunkter, hvis det for eksempel er nødvendigt af hensyn til afviklingen af trafikken.

Foruden støjen må naboerne – butikker, arbejdspladser og beboere – i anlægsperioden leve med uregelmæssigt trafikale forhold og forringede adgangsforhold.

Før Østre Stationsvej blev delvist omlagt til en byggeplads, kørte her ca. 23.000 køretøjer i hverdagsdøgnene. Alle disse køretøjer, samt fodgængere og cyklister må nu undvære ca. 10 meter i bredden i anlægsperioden. En stor del af trafikken er nu spredt ud på omkringliggende mindre veje.  

Åben byggeplads med forskellige aktiviteter

Arrangementet rummer blandt andet en guidet tur langs sporarbejdet på Østre Stationsvej. Der bliver mulighed for at tale med medarbejdere fra Odense Letbane og COMSA, ligesom man kan se nærmere på tegninger over arbejdet på Vestre Stationsvej og Østre Stationsvej.

De første 100 gæster kan smage på spansk paella. Har man lyst til det, kan man også prøve at sidde i en gravemaskine. Der vil være et legehjørne og aktiviteter for børnene.

Odense Letbane er glade for disse åbne byggeplads-arrangementer, der på en uformel måde giver mulighed for at holde beboerne informeret om letbanearbejdet.

”Vi håber, at folk i området og andre interesserede har lyst til at bruge en time eller to på at blive klogere på letbanearbejdet i lokalområdet – og få sig en snak om byens udvikling samt lidt godt til ganen. Man må endelige tage hele familien og vennerne med,” Rune Bager, der er chef for Nabokommunikation hos Odense Letbane.