W/hole: En teaterforestilling dykker ned i et tema om huller

Teaterforestillinger dykker ned i huller. Foto: Momentum

I en ny jonglørforestilling på Momentum er ordene hel og hul passende smeltet sammen i titlen. Det hele handler om huller: De spændende, de dybe, de bundløse, de skræmmende, de sorte med flere. Der er så mange huller, at man aldrig når helt til bunds.

I det hullede tema tages for alvor (og i sjov) hul på emnet om huller. Huller kan være dragende og opfordrer næsten til udforskning. Det forventes, at der bliver hul igennem til en forståelse af fænomenet for publikum, når forestillingen W/hole præsenteres på Momentum i samarbejde med Dynamo - Workspace for circus and performing art d. 8. november.

Jonglering med dagligdags genstande

Essensen af jonglering er at kaste genstande – gerne mange ad gangen – op i luften for at gribe dem igen på en elegant måde. Kan man ved at jonglere med forskellige genstande behandle et emne som huller? Det forsøger jonglørerne Samuel Gustavsson og Petter Wadsten i forestillingen W/hole.

I forestillingen benytter de to ekvilibristiske jonglører blandt andet 9 skovle, 11 spande, 76 meter reb, 3 stiger, flere brædder, en del sand og en termokande med varm kaffe som rekvisitter. Konkret optræder huller på forskellig vis, blandt andet er der huller i spande.

Foruden de mange genstande der jongleres med, er der mellem de to medvirkende en skarp timing og sikkert samspil, der få det hele til at se legende let ud.

Jonglere med emnet

Foruden jonglering bæres forestillingen i høj grad også af lydbilledet, som den musikalske arrangør Alice Carreri står bag. På scenen opstår i forestillingen et særligt univers med poesi og plads til eftertænksomhed over huller som fænomen.

I W/hole betragter Samuel Gustavsson og Petter Wadsten forundret alle huller i hele verden. For huller er livet og huller er døden. Er huller der kun, fordi noget andet ikke er? Er menneskelivet reelt ikke andet end massen om det hul, vi på forunderlig vis efterlader os i verden, når vi dør?

Måske skulle man finde et hul i kalenderen og komme indenfor til den non-verbale forestilling, som varer 55 min. uden huller (altså pauser). Huller er begribeligvis huller, men måske er nogle huller ubegribelige. Måske finder du i W/hole svar på alle dine overvejelser, om de huller du møder i livet.