Sådan investerer du i futures

Foto: Shutterstock.com

Hvis du har investeret i aktier før, er du med stor sandsynlighed også stødt på futures, som du bl.a. kan investere i online. Måske har du sågar overvejet at investere i futures, men ikke rigtigt kommet i gang med det endnu. Mange privatinvestorer undlader således at investere i futures af den simple årsag, at de ikke føler sig sikre på, hvordan investering i futures foregår.

Det er en skam. Futures-investeringer kan nemlig minde om aktieinvesteringer, og er slet ikke så avancerede at investere i endda. Derfor ser vi her nærmere på, hvordan du kan komme i gang med at investere i futures.

Hvad er en future?

For at forstå futures-investeringer må du først forstå, hvad en future er. En future er i al sin enkelthed en finansiel kontrakt indgået mellem to parter; en køber og en sælger. Køberen indvilliger i kontrakten i at købe et eller flere investeringsaktiver på et fremtidigt tidspunkt til en allerede forudbestemt kurs. Omvendt indvilliger sælgeren i at sælge det/de tilsvarende investeringsaktiver til køberen. Aktiverne kan være mange forskellige; lige fra aktier til råvarer eller andet.

Hvad er fordelen ved at investere i futures?

Der er for både køber og sælger flere fordele ved at investere i futures. Den primære fordel for køber er dog, at vedkommende ikke behøver at købe alle aktiverne selv. Indgås der f.eks. en aftale om at investere i en futures-kontrakt med 1.000 tønder olie, skal køber ikke investere i 1.000 tønder olie her og nu. I stedet skal købe blot indkassere eller betale den difference, der er mellem den nuværende kurs og den kurs, olien har på udløbsdatoen. Køber bevarer således en betydelig del af sin likviditet.

For sælger er der også flere fordele, men en af de væsentligste er, at sælger her på en relativt simpel måde kan shorte forskellige investeringsaktiver. Sælger behøver således ikke at låne de faktiske aktiver og sælge dem videre med det samme, men kan – på samme måde som køber – i stedet blot indkassere eller betale difference på den nuværende kurs og udløbskursen.

Sådan kommer du i gang

Synes du, at investeringer i futures lyder som noget for dig? Så klik her og bliv klogere på hvilke aktiver, du kan investere i via futures. Her kan du også oprette en handelskonto og begynde at handle med putures for egne midler, eller evt. oprette en demokonto, så du kan begynde med at investere for fiktive midler, inden du begynder at investere for egne penge. Du kan også læse meget mere om futures på nasdaqomxnordic.com, hvor du finder en udførlig beskrivelse af denne type investering.