Bøderegn til unge festaber: Flere løb fra festen

Foto: Rigspolitiet

Det er ikke første gang, at politiet måtte rykke ud til en fest i Danmark. Fredag aften gik bølgerne højt i Odense på PFA Kollegiet, hvor minimum 15 unge mennesker havde forsamlet sig ulovligt til en fest.

Det var tydeligt for flere i området, at der var påstartet en fest på kollegiet i Odense. Derfor blev politiet hidkaldt og de fik en af de opgaver, som der har været en del af under coronanedlukningen. Nemlig at rydde op i en ellers fredelig fest, der kun er ulovlig på grund af forsamlingforbuddet.

Tilsyneladende havde de unge menneskers fest generet flere i området, der havde følt sig nødsaget til at ringe til politiet for at få stoppet den sjove aften. I alt blev 15 sigtet.

"Det har været tydeligt for nogen, der var i området, at der var fest. Og det var også tydeligt for os, da vi kom," siger Sten Nyland, der er vagthavende i Fyns Politi til Ekstra Bladet.

De 15 sigtede var ikke de eneste til festen. Flere nåede at løbe fra stedet, så de ikke fik en sigtelse for overtrædelse af forsamlingsforbuddet.

Klokken 00:18 modtog politiet anmeldelsen, og de kørte til kollegiet og konkluderede ganske rigtigt, at der blev holdt fest.

Heldigvis kunne politiet nøjes med sigtelser i forhold til brud på forsamlingsforbuddet, idet festen udelukkende havde til formål at skabe lidt liv og glade dage for en flok unge mennesker.