Danskerne er blevet vilde med online investering

Det er nemt at blive bidt at online investering, når man først har prøvet. I dag er det nemmere at investere end nogensinde før. Her kan du læse mere om hvorfor danskerne er blevet så vilde med online investering.

Sponsoreret indhold

Bryder med gamle traditioner

Der har i lang tid været tradition for, at privatinvestering, det er noget man gør gennem sin bank. Man kontakter sin bankrådgiver og vil gerne have anbefalet nogle aktier eller investeringsfonde, og så fortæller din bankrådgiver dig, hvad du skal vælge og hvorfor. Det han undlader at fortælle dig, er at de selv får noget ud af, de anbefalinger de laver.

Sådan er det ikke når du selv investerer. I dag kan man nemt investere helt på egen hånd gennem online handelsplatforme. Det er ikke særlig meget sværere at investere online, end at shoppe på nettet. Det er en af de mange grunde til, at det er blevet så populært. Det er også blevet langt nemmere at finde information til begyndere om investering, så flere og flere har fået mulighed for at sætte sig ind i hvordan investering fungerer og hvad man skal investere i.

Hvordan investere online?

Når du skal investere i aktier eller aktiefond, så kan det være en god ide at investere i et selskab eller en industri som du kender godt i forvejen. Da har du nemlig de bedste forudsætninger for at vide, hvad der eventuelt kan påvirke værdien på din investering på sigt. Mange synes det er spændende at starte ud med at investere i store, internationale aktieselskaber som Apple, Amazon, Google og Tesla. Det er der også rigeligt med muligheder for online.

Når du har fundet ud af hvad du gerne vil investere i, skal du finde en handelsplatform. På mininvestering.dk/etf/ kan du finde mere information om, hvor du kan investere i ETF’er som er en form for aktiefond der samler flere aktieselskaber under en investering. Der er mange forskellige investeringsobjekter man kan investere i på nettet. Noget af det mest populære blandt os dansker er aktier, måske fordi det er lidt en traditionel måde at investere på. Der er også mange der er helt vilde med at investere i lidt mere volatile investeringsobjekter som kryptovaluta, forex og råvarer som guld og olie.

Overvej risiko

Det er altid en god ide at overveje hvor stor risiko din investering indebærer inden du investerer. Alle investeringer indebærer en form for risiko, og man er aldrig garanteret afkast, uanset hvor sikker en investering ser ud til at være. Derfor skal man sørge for at sætte sig nøje ind i hvad slags risiko der gælder for den investering du gerne vil lave, og sørge for ikke at investere mere, end du potentielt set kan tåle at tabe.

Når du har sat dig ind i hvilken risiko din investering indebærer og hvordan markedet for dit investeringsobjekt fungerer, så kan du bare gå i gang med at investere. Jo før du kommer i gang med investering, jo bedre, så du kan få mest ud af dine penge.