Panda stikker af fra dansk zoo: Løber rundt mellem bilerne på tæt trafikeret vej

Betjentene stod klar med et springlagen, da dyrlægen bedøvede pandaen. Foto: Fyns Politi

En rød panda fik onsdag trafikanter til at løfte øjnbrynene på Søndre Boulevard i Odense.

Onsdag aften måtte Fyns Politi rykke ud til området omkring Odense Zoo. En af havens røde pandaer var nemlig taget på springtur og løb rundt mellem bilerne på Søndre Boulevard. Det fortæller Fyens.dk 

"Da vores patrulje kom derud, kunne anmelderen udpege pandaen - den var rendt op i et træ på Tietgens Allé, hvor den krydser åen. Og der kunne en tilkaldt dyrlæge skyde den med en bedøvelsespil," udtaler vagtchef hos Fyns Politi, Steen Nyland, til Fyens.dk. 

Stod klar med springlagen

Pandaen havde taget opstillinger under træet, hvor pandaen sad. Da dyrlægen ramte dyret med en bedøvelsespil, stod betjentene klar med et såkaldt springlagen, så pandaen ikke kom til skade eller fik lejlighed for at stikke af igen. Herefter blev pandaen bragt hjem til sine vante omgivelser i den zoologiske have. 

Torsdag har politiet delt et billede på Twitter, hvor man kan se det dramatiske øjeblik, før dyrlægen rammer pandaen med en bedødvelsespil og den bliver grebet af de fremmødte politibetjente. 

Sidste gang en af Odense Zoos røde pandaer slap ud var det på grund af stormen Alfrida, der ramte Danmark kort efter nytår sidste år. Man mener, at stormen måske blæste pandaen ud af sit bur. Heldigvis blev den fundet dagen efter, hvor den blev set langs Odense Å. 
 

Flugtfangen sidder i træet, mens betjentene gør sig klar. Foto: Fyns Politi