Politiet kan ikke hjælpe: Schæferhunden Alvin blev forgiftet to gange i sin ejers have

Modelfoto. Denne schæferhund er ikke Alvin. Foto: Shutterstock

Selvom hunden Alvin blev forgiftet to gange på kort tid, så har politiet opgivet at gøre mere og henlagt sagen.

Gittes hund Alvin har haft en alt andet end glædelig jul. Den etårige schæferhund blev forgiftet både lille juleaften og 1. januar. Gitte troede ellers at hunden ville være tryg i og med hun lukkede den ud i sin egen have bag huset i Strib på Fyn. Desværre havde en eller flere gerningsmænd lagt rottegift i have, som Alvin spiste. Og det kunne straks mærkes på hunden. 

"Han kom ind og havde kramper i hele kroppen. Han væltede rundt, og jeg kunne slet ikke få ham til at falde til ro," fortalte Gitte Ørnstrøm til dagbladet B.T. tidligere på måneden. 

Blå piller gemt i leverpostej

Gitte bragt straks Alvin til observation, hvor hunden blev indlagt natten over. På juleaftensdag blev den bekymrede hundeejer ringet op af dyrlægen, der fortalte, at hun havde fået Alvin til at kaste op. I opkasten havde dyrlægen fundet en form for blå piller. Det fik Gitte Ørnstrøm til at tænke sig ekstra godt om, når hun luftede både sin unge schæferhund og hendes anden hund - en niårig labrador - også selvom de kun er i haven.

Det fortæller Fyens.dk

Om aftenen 1. januar opdagede hun dog pludseligt, at Alvin stod og gnaskede på noget. Straks opdagede hun, at hunden havde fundet en klump bestående af leverpostej og flere blå piller. Det krævede endnu en tur til dyrlægen, der igen måtte få schæferhunden til at kaste op. Efterfølgende bekræftede dyrlægen - ifølge Gitte Ørnstrøm - at der uden tvivl var tale om rottegift. 

Tidligere har Gitte Ørnstrøm fortalt til B.T., at Alvin godt kan være på vagt og kan gø en del, men hun mener, at der skal være plads til alle. Hun har bl.a. hejst et ekstra højt hegn, så forbipasserende ikke bliver overrasket over en schæferhundens gøen.

Politiet efterlyser tips 

Fyens Politi fortæller til Fyens.dk, at de er afhængige af tips, ellers kan de ikke komme videre med deres efterforskning. En af politiets kommunikationskonsulenter siger dog til avisen, at de opfordrer folk som ved noget eller kender til situationen med de forgiftede hunde i Strib til at tage kontakt til politiet. 

Siden politiet har henlagt sagen,