På lørdag kan du lære hvordan du får dit barn til at sove

Holder dit barn dig vågen hver nat? Er det umuligt at få lagt barnet i seng, uden skrig og tårer? Så kan du helt sikkert få noget ud af at besøge Kjærs Bøger på lørdag.

Alle småbørnsforældre har ét problem til fælles. Man kan som regel se på dem, når problemet er værst. Så møder de på arbejde med sorte rande under øjnene, og fortæller med hæs røst om endnu en søvnløs nat, hvor barnet skreg som en gal eller bare nægtede at sove. På lørdag kan du deltage i et arrangement i Kjærs Bøger, og måske få gjort noget ved dit barns søvnproblemer.

Kjærs Bøger, der ligger centralt placeret i Klaregade 3, har nemlig inviteret pædagog og blogger, Emilie Melgaard Jacobsen til at afholde et foredrag. Det sker i forbindelse med udgivelsen af Emilie Jacobsens nye bog, Natbjørnen Tjugga - Søvnmeditation for Børn, der udkom i september på Forlaget Aronsen.

Natjbjørnen Tjugga er både en godnathistorie for børn, og en guide til forældre, om hvordan man systematisk og nænsomt får barnet til at sove. Jacobsen bruger teknikker der er kendt fra meditation og mindfullness, men også traditionelle greb, som rim og remser, der beroliger det søvnløse barn.

Tjugga er en Natbjørn der kommer fra Natskoven. Når det er sengetid kommer den med sin varme pels og dufter af stjernestøv, hvilket gør det trygt og hyggeligt for børn at falde i søvn.

Natbjørnen Tjugga skal ud i verden

Emilie Melgaard Jacobsen er en velkendt skikkelse indenfor området børns søvn. Hun har over 28.000 følgere på Instagram, og fra sin hjemmeside sælger hun såkaldte lydmeditationer rettet til både babyer, børn og voksne. Hun har indtil videre solgt over 4.000 af disse søvndyssende lydbøger.

Det er Jacobsens drøm, at Tjugga med tiden vil vokse ud af bøgernes univers, og eksempelvis dukke op på børnehospitaler som en stor, betryggende maskot med varm pels, som kan hjælpe børnene med at finde ro i en stresset situation. Ifølge Helsingør Dagblad satser hun også på at få Tjugga udbredt til udlandet.

Kjærs Bøger specialiserer sig i gedigen børnelitteratur og personlig betjening, og modtog Blixen-prisen som Årets Boghandler i 2016. Det er på førstesalen over den hyggelige lille butik, at Emilie Jacobsen skal holde foredrag, hvorefter hun signerer bøger.

Arrangementet finder sted på lørdag den 13. oktober klokken 12. Det koster 60 kroner at deltage, og prisen inkluderer drikkevarer og snacks. Du kan finde arrangementet på Facebook her.