H.C. Andersen Julemarked: Traditionsrig julehygge med et twist

Der er lagt op til julehygge, når H.C. Andersen Julemarkedet for 15. år i træk byder velkommen til en nostalgisk tidslomme spækket med julehygge, boder og underholdning i det gamle kvarter i Odense.

Traditionen tro omdannes H.C. Andersen kvarteret i Odense de første to weekender i december til en stemningsfuld markedsplads fra H.C. Andersens tid. Når du træder ind på brostenene, mødes du af tonerne fra kendte julesange, et væld af håndlavede varer og duften af klejner og gløgg. På H.C. Andersen Julemarkedet er der noget for enhver smag - alt sammen tilsat en snert af gammeldags jul.

Gåseparade og kunstværksted

"Plejer" er på ingen måde et skældsord på H.C. Andersen Julemarkedet. Men udover de faste indslag, er der også en række nye tiltag på årets marked.

I samarbejde med flettekunstnerne fra Fletværket, Frie Funktionærer, Seden Skole og Odense Aftenskole præsenterer H.C. Andersen Julemarkedet eksempelvis "Folkets Træ" i Paghs Gård.

Her kan gæster hænge små kunstneriske fortolkninger af juletræet skabt under kyndig vejledning af kunstnerduoen, som er eksperter i at formgive pil og andre naturmaterialer. Fletværket udsmykker Paghs Gård med juletræer i mange forskellige fortolkninger, ligesom de ved Gøglerpladsen skaber værket "Snehimlen".

Blandt de øvrige nyheder er fascinerende ildgøgl, en gammeldags karrusel og den hollandske gåseparade, som har frembragt smil ved kulturarrangementer i hele Europa. Gåseparaden kan opleves løbende i julemarkedets anden weekend.

I anden weekendaf H.C. Andersen Julemarkedet kan du opleve den hollandske gåseparade. Foto: Totaal Theater

Udviklingshæmmede hjælper til ved H.C. Andersen Julemarkedet

Et andet nyt tiltag er julemarkedets samarbejde med Team U-frivillig - en forening, som formidler og støtter udviklingshæmmede til frivillighedsjobs. De frivillige har en nøgleopgave i at give praktisk information til gæsterne, vise vej og sprede den gode julestemning.

Odenses by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) synes, at det er rigtig positivt, at et stort, traditionelt kulturarrangement som H.C. Andersen Julemarkedet inddrager lokale kunstnere, skoler, sociale foreninger og aktiveringsprojekter:

"Julen er en tid, hvor fællesskaberne er i centrum - og derfor er det også meget meningsfuldt, at vi i forbindelse med et stort kommunalt arrangement som H.C. Andersen Julemarkedet inddrager forskellige grupper til sammen at skabe kultur og gode oplevelser i vores fælles by," siger rådmand Jane Jegind.

Julevielser i faklernes skær

Også rådmanden har en aktiv rolle i H.C. Andersen Julemarkedet, da der som de foregående år tilbydes vielser i gårdrummet ved det kulturhistoriske museum Møntergården.

Det sker lørdag den 1. december 2018 kl. 16.00, hvor Jane Jegind tager imod forelskede par, der ønsker at give deres ja i den smukke og stemningsfyldte gård med juletræer og rød løber, mens familie, venner og julemarkedets gæster ser på.

Læs nærmere om vielser på H.C. Andersen Julemarkedet her.

Om H.C. Andersen Julemarkedet:

H.C. Andersen Julemarkedet afholdes d. 30. november - d. 2. december samt d. 7.-9. december 2018.

Åbningstider:

Fredag d. 30 November kl. 15-19
Lørdag d. 1. December kl. 10-18
Søndag d. 2. December kl. 10-17
Fredag d. 7 December kl. 15-19
Lørdag d. 8. December kl. 10-18
Søndag d. 9. December kl. 10-17

Læs mere om H.C. Andersen Julemarkedet her.