Lokal startup-virksomhed har fået millioner til yderligere teknologisk udvikling

QuadSAT i Beldringe har skaffet mere end 5 millioner kroner til videre udvikling af deres revolutionerende droneteknologi til sikring af højhastighedsinternet. Investorerne vurderer, at QuadSAT’s teknologi har globalt potentiale i milliardklassen.

Den knap to år gamle virksomhed, QuadSAT, er en del af Odense Robotics og kan derfor betegnes som en af byens succesfulde robot-virksomheder.

Med den tilførte kapital vil QuadSAT med grundlæggeren, Joakim Espeland, i spidsen udvide sit team og gennemføre prøveprojekter hos kunder for at sætte ekstra fart på udviklingen.

Meget stor interesse

QuadSAT er vant til interesse fra både ind- og udland, og med den nye kapitaltilførsel vil interessen blot stige.

Blandt investorerne er primært Vækstfonden og den engelske venturefond Seraphim Capital, der kender QuadSAT’s teknologiske løsninger godt. I 2018 var QuadSAT en af blot seks virksomheder udvalgt til at deltage i ’Mission 1’ hos Seraphim Space Camp, der er Englands første acceleratorprogram for rumteknologi-startups. Seraphim trækker på viden og erfaringer fra centrale firmaer i rumindustrien.

Rob Desborough, Portfolio Director i Seraphim Capital og Director i Seraphim Space Camp, siger:

“Vi er begejstrede over at blive partnere med Joakim og resten af teamet bag QuadSAT. De blev taget utroligt godt imod blandt vores virksomhedspartnere, da de deltog i Space Camp Accelerator, og de er frontløbere på et globalt marked i milliardklassen. Med stringente industristandarder på plads løser QuadSAT en stor udfordring for sine kunder og vil tilføre utroligt stor værdi til industrien.”

Vækstfonden er den danske stats finansieringsfond og har til formål at skabe flere vækstvirksomheder ved at stille kapital og kompetencer til rådighed.

Blandt investorerne ses også den odenseanske investor Helge Munk, der blev udnævnt som ”Årets business angel” på årsmødet for danske business angels i 2018. Helge Munk er endvidere formand for bestyrelsen i QuadSAT.

Satellitkommunikation sikres med droner

I disse år er der en voldsom stigning i antallet af satellitter, som elektroniske navigationssystemer i fly, skibe og biler kommunikerer med. Den enorme satellitkommunikation skaber støj og udfordringer for eksempelvis forsvarsindustrien, sø- og luftfart, der er kritisk afhængige af effektiv og gnidningsfri satellitkommunikation.

QuadSAT har udviklet en teknologi, der ved hjælp af droner kan teste og justere antenner for at sikre højhastighedsinternet.

QuadSATs direktør, Joakim Espeland, udtaler:

”Vores teknologi mindsker en stor byrde for vores kunder og vil sikre satellitkommunikation af høj kvalitet med et minimum af støj til en konkurrencedygtig pris. Vi er begejstrede over opbakningen fra vores investorer, der bringer både kapital og kompetencer til QuadSAT. Jeg er overbevist om, at det bliver værdifulde ressourcer i den afgørende testperiode og i vores arbejde med at forberede QuadSAT til markedslancering.”