Vild sæsonafslutning i Luksusfælden – 47-årige Martin lyver for eksperterne

Foto: Luksusfælden

I denne uges afsnit at Luksusfælden møder vi 47-årige Martin fra Odense. Han lever et farverigt liv, hvor han aldrig keder sig. Martin er velkendt ansigt i Odenses byliv, og han er en flittig restaurantgænger. Derudover er han meget glad for drinks på barer, østers og champagne. 

47-årige Martin er i grad et luksusdyr, og man fristes til at sige, at der endelig er en i Luksusfælden, der rent faktisk har købt luksus og ikke bare mad på tanken eller pizza.

Stopper ikke forbruget

Martin holder sig ikke tilbage, og køber altid de ting han vil, og med jobbet som vagt, så kan det ganske enkelt ikke løbe rundt. 

Selv efter Martin har tilkaldt Luksusfælden, fortsætter han der vilde forbrug, og køber både nye Ray-ban-solbriller, et par meget små badebukser til 800 kroner og et Burberry-ur til 2500 kroner. Han virker ikke til at forstå alvoren - til stor frustration for eksperterne. Især den nye vært, Sesilie Munk Stenderup, sætter hælene i, og gør Martin opmærksom på, at hvis han ikke begynder at tage sig gevaldigt sammen, så kan de ganske enkelt ikke hjælpe ham. 

Misligholdt gæld højere end indtægt

Hele Martins forbrug foregår for lånte penge. Martins far som nu er død, prøvede ellers at få Martin på ret køl ved at låne ham penge, så han kunne betale sin gæld ud. Da gælden var betalt, kunne Martin ikke stoppe sit forbrug alligevel og fortsatte med at tage kviklån. Nu skylder han over 700.000. Pengene er gået til fester, tøj og mad, og samtidig betaler han ikke af på sin gæld, hvilket giver ham en misligholdte gæld på 13.300 hver måned.

Martins indtægt som vagt er i den lave ende, så faktisk er Martins løn ikke højere end den misligholdte gæld, så det er virkelig i sidste sekund, at Luksusfælden kommer til undsætning.

Foto: Luksusfælden

Lyver for eksperterne

I programmet er Martins ven, Jan, også med, som virkelig håber at eksperterne kan få Martin til at indse, at han skal gøre noget ved sin økonomi.

Martin starter skidt ud og eksperterne tager ham i at lyve, da han forsøger at bilde dem ind, at han har mistet sin dyre telefon, for på den måde at undgå, at eksperterne beder ham sælge den. Pludselig ringer telefonen og eksperterne gennemskuer løgnen og ser, at Martin bare har gemt den væk.

Martin har dog travlt med at lyve, og han skjuler også alle de nye ting han har købt, men nægter hårnakket at have købt nye Ray-ban-solbriller, til trods for at han stolt har vist dem frem i en videodagbog.

Sesilie Munk Stenderup sætter sig i respekt i første afsnit og sætter stolen for døren. Hun gør det klart, at eksperterne ikke vil hjælpe Martin, hvis ikke han stopper med at lyve for dem.

Se med i aften, om Martin kan stoppe det vilde forbrug, og om han nogensinde får mulighed for at blive gældfri.