MGP 2020: Her er de otte finalister

Foto: DR

Nu er der navnene på de otte finalister til årets MGP 2020 afsløret, og i samme ombæring kan man høre sangene.

Der kommer både repræsentanter fra Jylland, Fyn og Sjælland når MGP løber af stablen på DR1 og i Royal Arena i København den 29. februar klokken 20.00.

Kendte børneværter

På værtsrollen er det de kendte børneværter Kristian Gintberg fra Ramasjang Mysteriet og Joakim Ingversen der også er kendt fra DR 1 og som Sofie Lindes kæreste. Værterne er allrede i fuld gang med at forberede sig. Det skriver DR.

Første gruppe på scenen er JAAIIL med sangen ’Superhelten’. JAAIIL er et band fra Vendsyssel, som består af børnene Johannes, Alexander, Andreas, Ida, Isabella og Lucas, som er mellem 11-12 år gamle. Deres bandnavnet er skabt ud fra deres forbogstaver, men passer også til bandets øvelokale, som er en gammel fængselscelle. Sangen ’Superhelten’ er meget kreativt lavet, og den handler om Batmans liv, efter han er gået på pension og har fået en kone, som er dværg.

Anden artist på scenen er Liva med sangen ’Ingen plan B’.13-årige Liva fra Brønshøj går på scenen med sit band Oliver, Lærke og Ines. Liva er som mange andre unge også optaget af klimaet og hendes ’Ingen plan B’ handler om klimaforandringerne, og hvad man kan gøre. I sin fritid elsker Liva at shoppe i genbrugsforretninger og laver sine egne smykker af blandt andet skruelåg og splitter fra sodavandsdåser, så hun er virkelig en miljøbevist ung pige.

Foto: Agnete Schlichtkrull

Værterne Kristian Gintberg og Joakim Ingversen

10-årige William har lavet sangen ’Stjerneskud’, som han glæder sig til at optræde med. William bor til dagligt i København, hvor han har skrevet kærlighedssangen ’Stjerneskud’. William er ud over at være en dygtig sanger også en talentfuld fodboldmålmand og har blandt andet gået Barcelona Academy. William har bandmedlemmerne Mikkel, Ziyang og Otto med på scenen.

Karla & Liva kommer på scenen med ’Brug din fantasi’. Karla & Liva på 10 og 11 år er to veninder der begge bor i København. Pigerne går i klasse sammen, og deres sang ’Brug din fantasi’ handler om, at det ikke er så svært at finde på noget at lave, når man keder sig. På scenen har de også danserne Viggo, Simio, Seier og David.

11-årige Julie er klar med sangen ’Stjernen i det blå’ Julie er fra Odense hvor hun bor med sin familie og de to katte Bjarne og Preben. Julies sang handler om at være bange for at blive stor og flytte hjemmefra. Til MGP skal Julie både synge og spille guitar. Med sig på scenen har Julie de to dansere Anina og hendes navnesøster Julie.

Siff på 12 år går på scenen med ’Mit hjerte der griner’. Siff er rapper og kommer fra Viborg. Hun har tidligere prøvet at blive drillet, og når hun kom hjem efter en dårlig dag i skolen, rappede hun foran sit spejl, og det har hun lavet en sang om. På scenen har hun også danserne Caroline, Emilie og Laura.

Den yngste deltager i år er 8-årige Mynthe som går på scenen med ’Syng det ud’. Til dagligt bor Mynte i Bagsværd med sin familie og sine to marsvin, Putte og Nutte. Myntes sang handler om, at man skal synge sine følelser og tanker ud. Mynte har hele fire dansere med på scenen, som hedder Isa, Fiona, Jenny og Isabella.

Dana og Anna aka D&A går på scenen med sangen ’Boombadah basta’. De  11-årige piger kommer fra Viborg, og kender hinanden fra det lokale kor. De er dog først blevet veninder, efter de besluttede sig for at sende en sang ind til MGP sammen. ’Boombadah basta’ handler om at danse og synge, og med sig på scenen har D&A de fire dansepiger Carla, Emma, Nanna og Stine.

12.000 publikummer

Der kommer rekordmange publikummer til dette års MGP, hvor årets deltagerne, kommer til at optræde for omkring 12.000 tilskuere. Så det bliver et brag af en børnefest.