Eurovision 2020 er blevet udskudt

Eurovision Song Contest 2020 skulle have været afholdt i Rotterdam den 16. maj 2020, er blevet aflyst og udskudt til 2021.

Sponsoreret indhold

Meddelelsen kommer fra EBU (European Broadcasting Union), som står for planlægningen og afholdelsen af det Europæiske Melodi Grand Prix. Konkurrencen startede i 1956, og har været afholdt hvert år lige siden. Det vil sige, altså lige indtil nu. Situationen i Europa er speciel i øjeblikket, og Corona krisen tager mange store events med sig i faldet. De danske myndigheder opfordrer til at blive hjemme, og grænserne er delvist lukkede.

De fleste Europæiske lande har lignende situationer, og det kan ses på vores alles hverdag. Mange restauranter og hotelkæder er i fare for at gå konkurs, mange eventfirmaer er allerede gået konkurs og rigtig mange professionelle sportsgrene er lukket helt ned på ubestemt tid. Alle butikker, der ikke sælger håndkøbsmedicin eller dagligvarer er lukket, og rigtig mange mennesker arbejder hjemmefra.

Eurovision er en af de største sangkonkurrencer i verden, og mange millioner Europæere ser normalt med fra tv skærmen. Det kommer altså ikke til at ske i år, og samtidig er odds på Melodi Grand Prix i 2020 også aflyst. Aflysningen kom dog ikke med det samme, flere andre muligheder for at få afholdt showet på alternativ vis har været oppe at vende.

Nogle af forslagene har været, at afholde showet uden tilskuere, eventuelt skulle det optages i et mindre tv studie eller showet kunne afholdes med shows afspillet og transmitteret fra de respektive deltagerlande. Ingen af mulighederne har dog været mulige, og man har derfor valgt at aflyse Eurovision Song Contest. Holland, som skulle have været værtsland for Eurovision 2020, Rotterdam og den hollandske tv-station der skulle have afholdt showet skal nu snakke med EBU om, hvorvidt showet skal afholdes i Holland til næste år, eller om man skal finde et andet værtsland.

Vigtig info om smittefaren

Situationen bliver dag for dag mere alvorlig med hensyn til smittefaren. For at sikre at så få bliver smittet som muligt, er Sundhedsstyrelsen kommet med nogle retningslinjer.

1: Husk at vaske fingre, grundigt og ofte. Alternativt, brug håndsprit

2: Host eller nys i ærmet - ikke i dine hænder

3: Begræns den fysiske kontakt - undgå håndtryk, kram og kys.

4: Vær ekstra opmærksom på rengøring, både i hjemmet og på arbejdspladsen

5: Hvis du er ældre eller kronisk syg - Bed andre om at tage hensyn og hold afstand.

Foreløbigt varer lockdown perioden indtil 13. april, altså til efter påske. Alle bedes holde sig hjemme i så stort et omfang som muligt, samt skal butikker der har åbent stille håndsprit og/eller handsker til rådighed, ellers skal kunderne have mulighed for at vaske hænder.