Vælg af træ til terrasse: Hvad skal man overveje?

Foto: Annoncør

Skal du købe træ til en terrasse, er der flere ting, du skal have fokus på. Derfor er det også vigtigt, at du tager dig god tid til at vælge blandt de mange muligheder.

Annoncørbetalt indhold

Er det første gang, du skal købe træ til et sådant formål, er det dog ikke sikkert, at du ved, hvad du skal overveje forud for købet.

Heldigvis kan du herunder læse mere om, hvad du skal tage op til overvejelse, hvis du har planer om at skulle købe træ, der skal bruges til en terrasse.

Ikke alle typer træ egner sig til formålet

Det første, du skal have med i dine overvejelse er, at det ikke er alle typer træ, der faktisk egner sig til dette formål. Derfor er det også vigtigt, at du ikke blot vælger tilfældigt.

Når du ser nærmere på en bestemt type træ, skal du derfor overveje, om det faktisk er en løsning, der vil egne sig til at dette formål.

Heldigvis findes der rigtig mange typer træ, der kan bruges til dette formål. En rigtig god idé er dog at gå efter en form for imprægneret træ, da det klarer sig godt i det danske vejr.

Vælg ud fra dine udseendemæssige ønsker

I og med, at det er træ, der skal bruges til en terrasse, har udseendet bestemt også noget at skulle have sagt. Du kommer nemlig til at skulle kigge på din terrasse hver dag.

I forhold til udseendet er der også flere ting, der er værd at have med i overvejelserne. Du skal naturligvis kunne lide udseendet, men det bør også matche husets udseende.

Når alt kommer til alt, er det udseendemæssige aspekt dog en personlig vurdering. Derfor er der ikke noget, der som sådan er rigtigt eller forkert i denne forbindelse.

Stor forskel på priserne

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der er stor forskel på priserne på de forskellige typer træ. Derfor er det vigtigt, at du har det økonomiske aspekt med i overvejelserne.

I denne forbindelse er det også vigtigt at påpege, at du bør købe træ til hele terrassen på én gang. Når du gør det, får du nemlig typisk en bedre pris pr. m2, end hvis du køber i etaper.

En god idé er desuden at lægge et budget, inden du går i gang. Når du ved, hvad du har at gøre godt med, bliver det nemlig lettere at finde frem til en løsning, der harmonerer med dette.