Sådan holder du et sundt indeklima i dit sommerhus

Foto Pexels

Sponsoreret indlæg

Et sundt klima i sommerhuset er vigtigt for både dig, som bruger sommerhuset selv men også for dig, som lejer dit sommerhus ud. Et dårligt klima i sommerhuset kan være sundhedsskadeligt for dig, samt du har heller ikke lov til at leje et sommerhus ud, hvis ophold i sommerhuset kan være sundhedsskadeligt for andre. Derfor kommer der her nogle fif til, hvordan du holder et frisk klima i sommerhuset.

 

Opsæt en varmepumpe

Tidligere har mange varmet deres sommerhuse op med el-radiatorer eller brændeovne, hvilket ikke nødvendigvis er særlig godt for miljøet. En luft til luft varmepumpe kan være et billigere og mere miljøvenligt alternativ til at varme dit sommerhus op. På den måde kan du holde et stabilt indeklima, som holder en solid temperatur året rundt. Det smarte ved en varmepumpe er også, at du i dag kan styre varmepumpen hjemmefra. Dette betyder, at du for eksempel kan tænde for varmen i sommerhuset, inden du er kommet derned, så det er varmet op til, når du ankommer.

I vinterperioden kan du også have varmepumpen til at køre med lidt lavere temperatur og undgå, at sommerhuset fryser til.

 

Luft ud og gør rent

Et sundt klima i sommerhuset kan også opnås ved at huske at lufte ud jævnligt og gøre en god rengøring. Ved at gøre en god hovedrengøring og mindre rengøringer i ny og næ kan du mindske risikoen for at blive syg og få allergier. Det kan være du selv ønsker at gøre rent i dit sommerhus, men du kan også betale et firma til at gøre det for dig. Dette er der for eksempel flere, som gør, når de lejer deres sommerhus ud. Det kan også være, du lejer dit sommerhus ud og, at de har en ordning, hvor personale kommer ud, som kommer ud og rengør bureauets sommerhuse.