Ønsker du at tabe dig? Her kan du finde nogle råd

Foto Pexels

Vil du gerne tabe dig? Så findes der ét råd, der virker 100 % af tiden – er du klar til at høre det? Her kommer det: Indtag færre kalorier, end du forbrænder. Fedtceller opstår ikke af intet – spiser du ikke nok til, at kroppen kan lagre overskydende energi som fedt, tager du heller ikke på. Der findes masser af kure og diæter derude, men det er langt fra dem alle, der virker.

 

Du slipper ikke for at tænke på kosten

Et marked er skudt op omkring at love folk, at de kan få bikiniform, men stadigvæk mæske sig i alt inden for junkfood. Det er selvfølgelig udelukket – i bedste fald kan du få en bodybuilders muskuløse ydre ved at bearbejde den kedelige kost gennem intensive sessioner i fitnesscentret. Vejen til lavere vægt er enten at spise mindre, øge forbrændingen ved at træne mere – eller ved at gøre begge dele.

Begynd med at tælle kalorier

Hvordan tager du dig så sammen til at spise mindre? Fx kan du begynde at tælle kalorier – i Danmark kan du heldigvis på de fleste, hvis ikke alle, emballerede fødevarer læse, hvor mange kalorier de har. Nu er det individuelt, hvad for et stofskifte vi har, men generelt skal mænd på slankekur spise mindre end 2.000 kcal om dagen, mens tallet er 1.500 for kvinder. Måske er tallet højere eller lavere for dig.

Kan du indtage krom for vægttab?

Måske kan det også være en idé at prøve kosttilskud, fx krom for vægttab. Forhandlere af krom som kosttilskud påstår, krom kan stimulere blodsukkeret, så trangen til søde sager falder. Den effekt vil du ikke nødvendigvis mærke, men måske var det forsøget værd. Kosttilskud kan selvfølgelig aldrig stå alene – du slipper ikke for at tænke på din kost. Forhør dig altid med eksempelvis din læge, hvis du vil have vejledning til større omlægninger i dit liv.