Miljøzoner stiller øgede krav til transportvirksomheder

Foto: Annoncør

Annoncørbetalt indhold

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at miljøzoner er kommet for at blive. Derfor er det også noget, som transportbranchen er nødt til at have fokus på og tage højde for.

Skal de kunne levere pakker, paller m.m. i disse zoner, skal de nemlig leve op til de gældende regler for disse zoner. Det betyder, at der bliver stillet krav til deres køretøjer og CO2-udledningen fra disse.

De transportvirksomheder, der ikke har køretøjer, der lever op til kravene, har ganske enkelt ikke mulighed for at levere til kunder, der har adresse i en miljøzone eller i en nulemissionszone.

Miljøzoner dukker op flere steder

I dag er der miljøzoner i flere byer i Danmark, og der er intet, der tyder på, at der ikke kommer flere med tiden. Derfor er transportbranchen nødt til at tage højde for dem.

Eksempelvis vil virksomheder, der lever af at levere pakker til butikker, privatpersoner mv. være nødt til at købe godkendte miljøzoner varebiler. Ellers har de ikke mulighed for at levere pakker i disse zoner.

Det er ikke blot i Danmark, at man er begyndt på dette tiltag, men også flere andre steder i verden. Det vidner om, at der er et stigende fokus på CO2-udledningen fra køretøjer.

Også nulemissionszoner gør sit indtog

Det er dog ikke kun miljøzoner, man ser flere og flere af. Det er også gældende for de såkaldte nulemissionszoner, som er zoner, hvor det kun er tilladt at køre med køretøjer uden forbrændingsmotorer.

Det betyder, at de virksomheder, der ønsker at kunne levere i disse zoner, er nødt til at investere i eldrevne køretøjer. Det kan både være eldrevne varebiler, men naturligvis også cykler, scootere m.m.

Under alle omstændigheder er det noget, som transportvirksomhederne er nødt til at have med i deres overvejelser, når de fremadrettet skal investere i nye køretøjer til deres flåde.

Stiller øgede krav til transportvirksomhederne

Reglerne for både miljøzoner og nulemissionszoner er naturligvis noget, der stiller øgede krav til transportvirksomhederne. De kan nemlig ikke længere være ligeglade med CO2-udledningen fra deres køretøjer.

Ikke nok med, at de har disse zoner at tage højde for, er der også flere og flere kunder, der begynder at stille krav til bæredygtigheden og miljøvenligheden af deres transportløsninger.

Dette er naturligvis kun en fordel for hele menneskeheden, da det i sidste vil være med til at nedbringe den samlede udledning af CO2 på verdensplan.