Har du hørt om Corporate Sustainability Reporting Directive

Foto Pexels

Som virksomheds ejer, er der mange forskellige ting, der skal være styr på, og som man altid skal arbejde mod at forbedre. En af dem er at gøre sin virksomhed mere grøn og bæredygtig. Ikke nok med, at du på den måde vil gøre miljøet en stor tjeneste, kan det også være noget, der gør virksomheden mere attraktiv. Læs videre her for at høre mere om, hvordan du kan gøre virksomheden mere bæredygtig.

 

Bæredygtige emballage til produkter

Hvis din virksomhed sælger en masse produkter, der er pakket ind i plastik eller lignende materiale, er dette noget, du kan tage til overvejelse, for at gøre din virksomhed mere bæredygtig. Som du sikkert ved, at plastik jo ikke et bæredygtigt materiale - du kan derfor overveje, om virksomheden skal skifte til et mere bæredygtigt alternativ, når produkterne skal pakkes ned. Så gøres der noget godt for miljøet, men også din egen virksomhed.

 

Der er nemlig kommet nyt EU-direktiv om bæredygtighedsrapportering, hvis formål blandt andet er at gøre det bæredygtige område mere synligt, så både leverandører, kunder og investorer kan se, hvad der gøres i din virksomhed, for at den bliver mere miljøvenlig. Dette EU-direktiv kaldes ”Corporate Sustainability Reporting Directive” med forkortelsen CSRD. Du kan altså derfor gøre virksomheden mere attraktiv udefra, ved at finde grønne alternativer såsom mere bæredygtigt emballage til jeres produkter.

 

Gør hverdagen i virksomheden mere bæredygtig

Hvis du vil gøre din virksomhed mere grøn, kan du også tage den generelle hverdag på arbejdspladsen til overvejelse. Der kan nemlig helt sikkert laves ændringer, der i hverdagen vil sørge for en grønnere fremtid. Du kan eksempelvis overveje noget som LED pære, som ikke benytter sig af nær så meget energi, som en normal elpære.

 

Du kan også overveje varmesystemet, som benyttes i virksomheden. Det kan nemlig være smart at finde et system, der ikke varmer, når det ikke er nødvendigt. På den måde kan du spare penge varmeregningen, mens du samtidig sørger for, at der ikke bliver et overforbrug, der kan have konsekvenser for bæredygtigheden.

 

Overvej til sidst at anvende noget som lys, der tændes ved hjælp af en bevægelsescensor. Denne sørger for, at lyset ikke unødvendigt vil brænde, når det ikke skal. Disse forskellige ting er altså noget, der kan være med til at gøre selve hverdagen i virksomheden lidt mere grøn og bæredygtig, end den lige nu er.