Guide: Sådan forholder du dig, hvis din rude får et stenslag

Der er altid en risiko for et stenslag i bilruden, når man sætter sig bag rattet. Det kan ikke undgås at småsten eller andet, kan flyve op fra vejen når man befærder sig i trafikken. Det sker ofte uventet og pludseligt, og kan være rigtig frustrerende. Men det vigtigste er, at man forsøger at tage det stille og roligt, samt at man handler på skaden med det samme. Her i guiden, vil der komme gode råd til hvordan du skal forholde dig, hvis uheldet er ude.

 

Undersøg skaden

Odense er meget befærdet, og det er derfor ikke uundgåeligt at kunne få et stenslag i Odense. Det er først og fremmest vigtigt, at du holder ind når det er muligt og tjekker omfanget af skaden. Hvis stenslaget kun er lille og uden løbere, er det relativt nemt for professionelle at fikse. Er stenslaget derimod så stort, at det enten har revnet hele ruden eller potentielt kan komme til det, kan det ske at forruden skal udskiftes. Men der er professionelle som kan handle hurtigt og hjælpe dig, uanset omfanget.

 

Få skaden repareret

Ofte kan man nå at redde de fleste små stenslag, hvis man sørger for at kontakte et værksted indenfor kort tid. Ligeledes er det vigtigt at holde skaden ren og tør, i de dage du eventuelt skal vente på at værkstedet har tid til din bil. Her kan det være en fordel at sætte tape eller et klistermærke, som værkstederne udleverer henover, for at holde skidtet ude. Tapen eller klistermærket kan også hjælpe med at holde sammen på ruden, så du undgår en større revne der kan fører til en helt ny forrude.

 

Kontakt dit forsikringsselskab

De fleste forsikringsselskaber, tilbyder i deres bilforsikringer at dække glasskade. Nogle tilbyder at lave stenslag helt gratis, hvis bilen kan beholde sin forrude og en mindre selvrisiko, hvis bilens forrude skal udskiftes. Det kan derfor være en økonomisk fordel at tjekke op på, så du ikke står med betalingen for reparationen selv.

 

Alt i alt handler det om at behandle skaden hurtigst muligt, for at den nemmest og billigst kan repareres. Vigtigst er, at du holder skaden ren og tør, mens du venter på at dit valgte værksted kan lave bilen. Hvis bilens rude revner helt og skulle hæmme dit udsyn, så er det ikke lovligt at køre videre. Her anbefales det, at man kontakter vejhjælp.