Gør jer praktisk og mentalt klar til at blive forældre

Foto: Shutterstock

Annoncørbetalt indhold

Når man finder ud af, at man er gravid, og det også er noget, som man er meget glad for, så er det helt naturligt, at man først bliver ramt af en vild følelse af lykke - og den varer heldigvis også ved for langt de fleste. Men for de fleste opstår der også en masse tanker om alle de ting, som man jo gerne skal have styr på, inden det lille barn kommer til verden.

Det kan både være tanke i forhold til alle de nye ting, man skal have købt hjem og tanker der foregår inde i hovedet om, hvorvidt man kan klare alt det ansvar, som der jo også er en del af at få et barn. Det kommer der lidt mere om herunder.

Praktiske forberedelser inden en fødsel

Først og fremmest er der en del praktiske ting, som de fleste gerne vil få styr på inden barnet bliver født - og den liste er altså uendeligt lang. Lige når man tror, at man har fået købt det hele hjem, som opstår der pludselig nogle nye punkter, fordi de fleste førstegangsforældre netop ikke har nogen ting til babyer i forvejen. 

Man skal altså ud og købe alt fra tøj, et lager af bleer, vådservietter, Bibs sutter til større ting som vugge, barnevogn og den slags. Det er altså med at komme i gang med at købe alle de ting, mens man stadig har overskud til det.

Mentalt: Snak om det hele og vær der for hinanden

Den praktiske dimension er en ting at forberede sig på, men for rigtig mange fylder de mentale forberedelser mindst lige så meget. Når man venter sit første barn, har man ikke rigtig nogen fornemmelse af, hvordan det helt konkret bliver at have ansvaret over et andet menneske, og det kan selvfølgelig godt være meget skræmmende. Derfor er det også bare vigtigt, at man lufter disse tanker med både ens partner, familie og venner. At sige det højt kan nemlig godt få det til at virke mindre skræmmende.