Find det rette tag til dit typehus

Foto: Annoncør

Annoncørbetalt indhold

Der skal tag på dit hus, så du kan holde dig varm og tør hen over vinteren - det er selvsagt. Forskellige typer af tage er måske ikke noget, du har givet de store overvejelser før i tiden, for altså, et tag af jo et tag. Men der findes selvfølgelig flere typer af tag, som du kan vælge at tilføje til dit nybyggeri.

 

I denne tekst vil der blive zoomet ind på præcis de forskellige typer. En af de overvejelser, du skal gøre dig som noget af det første, er selvfølgelig hvor stort økonomisk råderum, du har. Undersøg gerne priser på typehuse og de forskellige tage, så du ved hvilke muligheder, du har.

 

Fire forskellige tagkonstruktioner

  • Valm: er en meget almindelig type tag, hvor taget følger den samme linje hele vejen rundt om huset. Det vil sige at også ved gavlen går taget ned og er næsten i vindueshøjde, frem for at gavlen er blotlagt og murstensbeklædt.
  • Gesims: den blotlagte og murstensbeklædte gavl ses til gengæld ved gesims. Her er der ligesom ved valm det klassiske trekantsformede tag, og den eneste forskel er gavlen.
  • Funkis: ses mere og mere ved nybyggerier. Funkis er det helt flade tag, hvor materialet på taget kun kan ses oppefra.
  • Ensidig: minder til forveksling om funkis, men med den forskel, at taget er skråt. Det vil sige at taget er højere i en side end en anden, da det skråner opad.

 

Det økonomiske aspekt

Når du har besluttet, hvilken stil du ønsker på taget, skal du også tage stilling til materialer. Tagkonstruktionen og materialerne har også meget at skulle have sagt, når det kommer til prisen på dit typehus. Nogle materialer er dyrere end andre, og der er forskellige fordele ved det hele. Når alt kommer til alt handler det mest om personlig stil og de ønskede fordele.