Et spisebord med plads til hele familien

Foto: Annoncør

Annoncørbetalt indhold

Har I en lækker spisestue, som I bruger hver eneste aften? Spisebordet er typisk et samlingssted for hele familien. Det er måske under aftensmaden, at I får muligheden for at gennemgå dagen og snakke om, hvad I hver især har oplevet, mens maden måske kommer i anden række. Det betyder også, at det er vigtigt, at I har et spisebord, hvor I føler, der er plads til alle.

Spiseborde og deres design er næsten en lille kunstform, så det betyder også, at det kan virke helt umuligt at skulle vælge, når I skal finde det rette. Derfor kan I måske starte med de rent praktiske ting, der umiddelbart er lidt lettere at få til at gå op. For hvor mange skal der være plads til, og hvor stort må det være i forhold til det rum, det skal placeres i? Når først I har besluttet det, har I allerede indskrænket antallet af borde en hel del.

Lækre plankeborde er in

Lige nu er en af de tendenser, der er kommet, at plankeborde umiddelbart er noget af det, der virkelig er kommet for at blive. Her kan I både kigge efter forskellige træsorter i henholdsvis lyst eller mørkt træ, eller I kan vurdere, om I helst vil have en del smallere planker, eller om to massive, store planker er nok til, at I har et lækkert spisebord. Det skaber noget forskellige, men uanset hvad, er det lækre detaljer.

Selvom mange tænker på bordpladen, er det faktisk lige så vigtigt at have bordbenene in mente, for det er noget af det, man også lægger overraskende meget mærke til et rum, selvom man måske ikke lige automatisk tænker over det. Bordben kan være helt simple og minimalistiske i for eksempel børstet og sortlakeret stål, eller I kan arbejde i mere naturlige materialer og finde et bord med træben.