Danskere gamer ikke lige så meget som resten af verden

Foto Pexels

Undersøgelser på tværs af lande tyder på, at Danmark er et af de lande, som gamer allermindst. Selvom der er sket en stigning siden 2020, hvor COVID-19 ramte, så gamer folk i Skandinavien generelt mindre i forhold til resten af verden.

Her gamer man mest

Thailand topper listen af gamer, hvoraf hele 82% af befolkningen spiller diverse spil. Generelt er der flest østasiatiske lande på listen over dem, som gamer allermest. 

Det skandinaviske gennemsnit ligger derimod på 47%, hvoraf Danmark ligger helt i bunden med 44%. Generelt i Europa er vi ikke lige så vilde med gaming, som mange andre lande.

Vi gamer mest på vores telefoner

Selvom man ofte tænker på PC spil, når man snakker om gaming, så foregår det meste gaming faktisk på telefoner og tablets. Dernæst kommer PC og bærbare, og de færreste bruger spillekonsoller. 

De fleste gamere holder sig dog ikke kun til én spilleenhed. Mange garvede gamere nyder af, at spille foran computeren derhjemme, men også på deres telefoner, mens de er på farten. 

Vilde med E-sport

I Danmark, og Europa generelt, er vi dog ret glade for E-sport. Danskerne har et stort kendskab til E-sport og dyrker det meget mere regelmæssigt i forhold til for eksempel online gaming. 

Faktisk er Danmark det land i hele Europa, som har det største kendskab til E-sport. 

De populære spil

Undersøgelser viser, at størstedelen af Danmarks gamere er unge teenagere. Det kommer måske ikke som nogen overraskelse, at gaminginteressen er størst blandt denne aldersgruppe. 

Nogle af de mest populære spil i Danmark er Roblox, Minecraft, Fortnite og Among us. 

Nye statistikker viser, at dem som gamer regelmæssigt, gamer op til 15 timer om ugen. De, som spiller online spil sammen med vennerne, er også dem, som spiller allerflest timer om ugen. 

Mere end bare en hobby

Selvom vi ikke gamer meget i Danmark, stiger antallet af gamere stadig. Flere og flere unge jagter drømmen om at tjene penge som gamer på populære streaming-platforme. 

I takt med at interessen for gaming vokser, så kommer der også flere og flere spil med nye features, som gør gamingoplevelsen endnu bedre. Du kan læse mere om gaming, nyheder og anmeldelser af populære spil her .