Bliv klar til sommeren med nyt dykkerudstyr

Foto Pexels

Har du planer om at udforske den fantastiske verden under vandet denne sommer? Så har du brug for det helt rigtige udstyr, så du får den bedst mulige oplevelse.

Hos ocean dive kan du købe alt dit nye dykkerudstyr. De sælger alt fra våddragter og dykkermasker til dykkercomputere og regulatorer. 

Er du nybegynder?

Hvis du ikke har prøvet at dykke særlig mange gange før, kan det godt være, at du stadig er lidt usikker på, hvilket udstyr du skal have. Der er nemlig rigtig mange ting at vælge imellem, og det er selvfølgelig ikke det hele, som du rent faktisk kommer til at bruge.

Våddragt

Først og fremmest har du brug for en våd- eller tørdragt. Den sørger nemlig for, at du ikke kommer til at fryse, hvis du dykker i længere tid.

Nogle foretrækker en våddragt med lange ben og arme, da den holder bedre på varmen. Men hvis du er en aktiv dykker, kan det godt blive for varmt. Så kan du i stedet vælge en dragt med korte ærmer.

Det er vigtigt, at din våddragt passer. Den skal sidde stramt, så den kan godt være lidt svær at få på. Samtidig skal der dog også være plads til, at vandet kan strømme ind og varme dig op. 

Dykkermaske og snorkel

Derudover har du som begynder selvfølgelig brug for en dykkermaske, snorkel og eventuelt dykkerfinner. Dykkermasken skal sidde tæt, så du ikke får vand i øjnene.

Hvis du har planer om at dykke i lang tid og dybt, har du desuden brug for iltflasker. Så kan du nemlig trække vejret under vandet i længere tid.

Til den garvede dykker

Hvis du er en garvet dykker, eller hvis du bare gerne vil købe lidt mere professionelt udstyr for at blive en bedre dykker, er der andet dykkerudstyr, som du kan købe som tilføjelse til begynder-sættet. 

Det er selvfølgelig stadig en god idé at sørge for, at din våddragt, dykkermaske og dykkerfinner er i god stand. Dykning er ikke en hobby, hvor du kan gå på kompromis med dit udstyr eller standen på det.

Teknologiske hjælpemidler

Hvis dit nuværende dykkerudstyr fungerer, som det skal, kan du stedet overveje at købe for eksempel en dykkercomputer.
Der findes et væld af forskellige dykkercomputere, så det er en god idé at overveje, hvad du egentlig vil bruge din dykkercomputer til. Du kan for eksempel bruge den til at se dit iltniveau. Det giver dig en bedre sikkerhed.
En dykkercomputer er desuden også med til at måle hvor lang tid, du har dykket, og hvor dybt du har været nede.

Hvis du ikke føler dig komfortabel med en stor dykkercomputer, kan du stedet købe et lille armbåndsur, som har samme funktioner. Dykkercomputere fås nemlig i mange forskellige former og størrelser, så du kan nemt finde én, som passer til dine krav og dykkeraktiviteter.