OB henter forstærkning til midtbanen

Foto: Odense Boldklub

Den centrale midtbanespiller Moses Opondo er nu skiftet fra Vendsyssel FF til Odense Boldklub på en fireårig kontrakt. En nedrykningsklausul i kontrakten med vendelboerne gjorde det muligt for OB at skaffe profilen for en million kroner for næsen af fire andre Superliga-klubber.

Vendsyssel FF hentede i 2016 Moses Opondo i Aab. I første omgang lejede vendelboerne den stærke ugander, inden han i begyndelsen af 2017 blev købt. I kontrakten blev indføjet en nedrykningsklausul, der blev aktiveret, da Vendsyssel FF i foråret trak det korteste strå i nedrykningskampene mod Lyngby Boldklub. Vendsyssel FF må altså undvære en af deres bedste spillere, når de i næste sæson skal spille i NordicBet Ligaen.

Det skriver Fodboldspilleren.dk.

Talentfuld 8’er får nr. 25 i OB

Sportsdirektør Ole Nielsen fra Vendsyssel FF omtaler i en pressemeddelelse Moses Opondo som en målfarlig midtbanespiller med offensive kvaliteter og et godt drive med bolden.

OB’s sportsdirektør Jesper Hansen er heller ikke i tvivl om Moses Opondos værdi for odenseklubben: ”Vi er rigtigt glade for, at det er lykkedes at hente Moses Opondo til klubben. Han er en ung, spændende spiller, som vi har fulgt i længere tid. Med sin dynamiske spillestil passer han godt ind i den måde, som vi gerne vil spille fodbold på i OB. Han er købt til midtbanen, hvor han med sin fysik og energi kan skabe noget mellem begge felter. Han har spillet i Danmark i hele sin karriere og bliver nem at integrere i truppen. Han er i fuld gang med at flytte til Odense, og vi glæder os til at se ham i den stribede trøje.”

Udviklingsorienteret spiller

Moses Opondo er født i Uganda, men kom til Danmark som fireårig, hvor moderen og han slog sig ned i først Skagen og siden i Frederikshavn. Fodboldkarrieren startede i Bangsbo Freja, inden Moses Opondo skiftede til AaB som U/13-spiller i 2011.

Moses Opondo har både dansk og ugandisk statsborgerskab, og han har spillet en landskamp for Uganda.

Om skiftet til OB siger Moses Opondo:

”Jeg tager til Fyn af flere årsager. OB er en fantastisk klub med stolte traditioner, og man er på vej i den rigtige retning, og det vil jeg meget gerne være en del af. Jeg kan virkelig godt se mig selv i den måde, som trænerne og klubben vil spille fodbold på, og man så jo i sidste sæson, hvor godt det gik.”

”Jeg ser mig selv som en otter, men jeg kan også spille andre positioner, og det kan komme hele holdet til gode,” forklarer Moses Opondo, der mener, at konkurrence om pladserne er sundt. Han synes, der er mange virkeligt gode spillere i OB.

”Når man træner med de bedste, bliver man også selv bedre. Jeg har fået en stor mulighed for at lære af dygtige holdkammerater, og så må jeg arbejde hårdt for at komme på holdet,” siger den nye OB’er, der starter med resten af Superligatruppen d. 17. juni.