Kvinder dømt i grov sag: Pisker hest 30 gange på fire minutter

Piskeslagene faldt under hestens træning. Foto: Shutterstock

To unge kvinder slipper med bøder efter de piskede en hest 30 gange på få minutter.

Kvinderne - på henholdsvis 27 og 24 år - blev onsdag ved Retten i Odense dømt af uforsvarlig behandling af en hest, der var i deres varetægt. Hændelsen fandt sted i efteråret 2017, hvor begge de to kvinder var elever på en rideskole i Odense. Her var de i gang med uddannelsen som beridder. En del af deres arbejdsopgave var at træne de heste, der er opstaldet på rideskolen. 

En dag i september uddelte de to 30 piskeslag til en hest under træningen. Piskeslagene faldt meget hurtigt efter hinanden. I alt piskede kvinderne hesten 30 gange på kun fire minutter. Ved nogle af slagene brugte de en almindelig ridepisk, men de brugte også en longepisk. Hele optrinnet blev fanget på video af hestejerens mor. 

Netop videoen viste sig at blive vigtigt under retssagen. Her blev den fremvist flere gange, da man både kunne høre piskens smæld samt diverse tilråb. Derudover spillede en række billeder af henstens stribede bagdel. Begge kvinder ses på videoen, men kun den 24-årige ses på fotoet. Derfor dømmes hun yderligere for de slagstriber, som hesten var blevet påført. 

Må stadigvæk gerne arbejde med dyr

De to kvinder blev dømt skyldige i den grove behadling af hesten og blev hver især idømt en bøde. Den 24-årige skal betale 5000 kroner og den 27-årige 5000. Da de begge er på elevløn, har de fået rabat deres bøder. 

Bøderne er ikke de største, men sagens anklager erklærer sig tilfreds med resultatet over for TV2. 

Godt nok er de to kvinder nu dømt for "uforsvarlig behandling af hest", men det betyder ikke, at de skal til at finde sig en ny karrierevej. Begge kvinder kan fortsat arbejde som beriddere. Anklagemyndigheden vurderede nemlig allerede inden, at sagen tog sin begyndelse, at der ikke var tale om egentlig mishandling af hesten. Det betyder tilgengæld, at der ikke er mulighed for at fratage de to dømte retten til at arbejde med dyr i fremtiden.