Kæmpe verdensnavne kommer til Odense: Tinderbox afslører første navne til næste års program

Post Malone er klar i Tusindårsskoven. Foto: Shutterstock

Tinderbox er nu klar med de første hovednavne til musikplakaten i 2020, der får stærkt følgeskab af Zara Larsson, Folkeklubben, Jonah Blacksmith og Magicbox-navnene Oliver Heldens, Nonsens og Toby Green.

Tinderbox 2019 bød på endnu en fantastisk fest i Tusindårsskoven, hvor både internationale og nationale stjerner, formidabel stemning og glade gæster gik op i en højere enhed. Early Bird billetterne til næste års festival er for længst revet væk, og for kort tid siden kunne Tinderbox afsløre, at 2020 også byder på et både større, mere bæredygtigt og forbedret overnatningsområde på Væddeløbsbanen. Nu er tiden endelig kommet til også at præsentere de første navne til musikplakaten 2020.

Albumaktuelle Post Malone er på under et halvt årti blevet en af vor tids største og mest spillede artister, og nu har vi den kæmpe ære at byde ham velkommen på Tinderbox i 2020.

Anmelderne har for længst opgivet at sætte ”Posty” i bås som enten rapper eller popstjerne, måske endda singer-songwriter, og med 8,2 milliarder streams på Spotify alene i 2018, kan vi sætte to fede streger under ”verdensstjerne”. Hele fem tracks fra megastjernens tredje studiealbum ”Hollywood’s Bleeding” ligger lige nu på den danske Spotify Top 50, og variationen fra det rockede ”Take What You Want” i samarbejde med Travis Scott og Ozzy Osbourne til poppede ”Circles” er indbegrebet af den diversitet og variation, der gør Post Malone umulig at kategorisere og nem at holde af.

Det er kun fire år siden, at førstesinglen ”White Iverson” fra debutalbummet ”Stoney” landede, og verden for første gang stiftede bekendtskab med den dengang 20-årige texaner. I 2017 var megahittet ”Rockstar” fra andet album ”Beerbongs & Bentleys” fuldstændig uundgåeligt over hele verden, og senere samme år havde Post Malone, som den første nogensinde, hele otte singler i Top 20 på Billboards Top 100. Stjernen er efter eget udsagn inspireret af legender som Dylan, Cash og Cobain, og kombineret med nye bekendtskaber som Travis Scott, Kanye West og SZA, formår Post Malone på nærmest magisk vis at trække tråde gennem både genrer, samfundsklasser og sindsstemninger, der både samler og imponerer.Post Malone spiller torsdag den 25. juni.

I september landede ny musik i form af singlen ”Lie”, og i weekenden vandt de hele tre priser ved Danish Music Awards. Nu melder drengene i Lukas Graham også klar til at indtage Tinderbox i 2020. Siden debuten, “Ordinary Things”, der landede i 2011 har den danske verdenssucces indtaget de internationale scener i et hæsblæsende tempo. Det hele kulminerede med et massivt, amerikansk gennembrud med ”7 Years”, der i dag har genereret mere end en milliard streams på Spotify. Netop ”7 Years” førte til hele tre Gammy-nomineringer for "Record of the Year”, "Song of the Year" og "Best Pop Duo/Group Performance" i netop USA i 2016. Det musikalske univers er, med Forchhammers egne ord, ”ghetto-pop med et snert af soul”, hvilket skinner tydeligt igennem på både “Mama Said”, “Love Someone” og “Drunk in the Morning”.
Bandets internationale debutalbum gik Top 10 i 11 lande, inklusiv Top 3-placeringer i både USA, UK og Sverige samt #1 i Canada, Australien og Danmark. Her er albummet nu certificeret med hele 10 x Platin.
Lukas Graham spiller lørdag den 27. juni.

Der er tale om et vaskeægte rockikon, når Gammyvinder Lenny Kravitz træder op på scenen i Tusindårsskoven. Lenny Kravitz er manden bag det ene megahit efter det andet og sikrede, at vi kunne feste til ”American Woman”, ”Fly Away” og ”Are You Gonna Go My Way”, men har så sandelig også været lydkulissen til mere stille stunder med ”It Ain’t Over ’Till It’s Over”, ”I Belong To You” og ”Again”.
Kravitz udgav sit første studiealbum ”Let Love Rule” i 1989, og siden er det blevet til i alt 11 album, hvor seneste udgivelse er ”Raise Vibration” fra 2018 med singlerne ”Low” og ”5More Days ’Til Summer”. Lyden er klassisk rock, men med et hav af referencepunkter ind i både reggae, soul, pop og adskillige andre genrer, og der er ingen tvivl om, at Kravitz ligger i den absolut tungeste ende af vor tids rockstjerner. 
Lenny Kravitz spiller lørdag den 27. juni.

I 2019 lagde hun vejen forbi Tusindårsskoven sammen med selveste Ed Sheeran, og nu har vi igen fornøjelsen af at byde Zara Larsson velkommen, når den blot 21-årige svenske popstjerne gæster Tinderbox. Med megahits som ”Uncover” og ”Lush Life” er Zara Larsson allerede en etableret verdensstjerne, langt ud over hjemlandet Sveriges grænser. Larssons karriere kickstartede i 2008, da hun som blot 10-årig vandt den svenske udgave af ”Talent”. I 2013 udsendte hun sin første EP, ”Introducing”, hvor hitsinglen ”Uncover” strøg helt til tops som #1 i både Sverige, Danmark og Norge. I 2015 åbnede den internationale musikscene sig for alvor for den unge, svenske sangerinde, da ”Lush Life”, førstesinglen fra hendes andet album af samme navn, landede, og som siden er set mere end 600 millioner gange på Youtube. I 2018 figurerede Larsson på Clean Bandit-hittet ”Symphony”, der er streamet mere end 800 millioner gange, og amerikanske Forbes Magazine havde Larsson med på deres ”30 under 30”-liste. Samme år havde vi fornøjelsen af den længeventede førstesingle ”Ruin My Life” fra sangerindens endnu ikke udgivne tredjealbum. Larsson har siden teaset med yderligere fire singler i 2019, senest ”All The Time”, og rygterne lyder, at vi har samarbejder med blandt andre Ariana Grande at glæde os til. Zara Larsson spiller lørdag den 27. juni.

Siden debutalbummet ”Nye Tider” har vi lært Folkeklubben at kende som en treenighed med noget på hjerte og en formidabel evne til at tryllebinde et livepublikum. Bandet leverer fantastiske melodier og tekster med kækhed og poetisk overskud, og samtidig formår de at ramme os med meget mere end musik. I 2013 udgav gruppen debutalbummet ”Nye Tider” med blandt andet gennembrudssinglen ”Fedterøv”, og i 2014 understregede samarbejdet med danske Suspekt på hittet ”Danmark”, at Folkeklubben er blevet en fast del af den danske musikscene. ”Sort Tulipan”, bandets fjerde album, landede i 2018 med hits som ”Men Ikke Endnu En Vinter” og ”Flammende Hjerter”.
Folkeklubben spiller fredag den 26. juni.

Der er lagt op til lyden af ny musik fra danske Jonah Blacksmith, når de gæster Tinderbox 2020. Det erfarne og anmelderroste liveband er netop nu i studiet for at indspillet deres fjerde album, og publikum kan forvente endnu et bundsolidt eksempel på, hvordan kunst og musik kan gå hånd i hånd. Jonah Blacksmith tager udgangspunkt i de jordnære temaer, og det er tydeligvis glæden ved både musikken og livet, der binder det syv mand stærke ensemble sammen.
Jonah Blacksmith spiller fredag den 26. juni.

Med tre formidable acts til Magicbox i form af Oliver HeldensNonsens og Toby Green er første skridt mod endnu en vanvittig DJ-exstravaganza taget. Man kan ikke sige Nonsens uden at sige ”Unz Unz”. Tracket, der er udgivet sammen med Specktors, er blevet en af de absolut største landeplager i 2019, og på Magicbox glæder vi os til at byde den bornholmske EDM-trio kæmpe velkommen i 2020. Siden 2013 har de tre medlemmer spillet verden tynd med deres 90’er-inspirerede og hyper-dynamiske lyd, og vi har forventninger om både badedyr og konfetti, når bornholmerne gæster Tinderbox i 2020. Det var megahittet ”Gecko (Overdrive)”, der fik selveste Tiësto til at kigge i retning af landsmanden Oliver Heldens, og samme år signe ham til sit eget pladeselskab. Heldens leverede en mind-blowing performance på dette års Tomorrowland Festival, og har senest udgivet singlen ”Turn Me On”, der landede i september. Også den 20-årige danske komet på DJ-scenen, Toby Green, gæster Magicbox. I 2019 gjorde Green sig særligt bemærket med ”Work It”, der røg på set-lister hos blandt andre Tiësto, Nicky Romero og Afrojack og var med i slutspillet om at blive årets festivaltrack 2019.

-At kunne præsentere Post Malone – det måske største navn i verden lige nu – viser, hvor langt vi er kommet i festivalens korte levetid. Med denne lange perlerække af navne kan man vist roligt sige, at Tinderbox fortsætter, hvor vi slap. Vi glæder os til at præsentere et opdateret campingområde, flere nye grønne tiltag og ikke mindst nye spændende initiativer og oaser i Tusindårsskoven. 2020 bliver endnu et magisk festival-år i Odense, udtaler festivalchef for Tinderbox, Brian Nielsen.

Tinderbox finder sted i Tusindårsskoven i Odense den 25.-27. juni. Billetter kan købes på Tinderbox.dk