Hvordan skrotter du bedst din bil, når du bor i Odense?

Hvis du har haft din bil i mere end ti år, så kan det være på tide at sende den til autoophugning. Selv hvis din bil er mindre end 10 år gammel, kan det i nogle tilfælde være værd at overveje autoophugning. Dette gælder især, hvis bilen har kørt mere end 300.000 km.

Hvis du bor i Odense og omegn, så er der mange muligheder for at få din bil hugget op. En hurtig søgning på internettet viser nemlig, at der er rigtig mange bilforhandlere med autoophugning samt specialiserede autoophuggere langs med Ring 2. Endvidere er der flere gode ophuggere og autoværksteder tættere på midtbyen.

Husk på at du ofte kan få autoophuggeren til at komme og hente din gamle bil hjemme på din adresse. Derved gør det ikke nogen forskel, om du bor udenfor Odense i eksempelvis Lumby, Ejlstrup eller Marslev. Du kan typisk få bilen afhentet mod et lille ekstragebyr. 

Gør dette når bilen skal ophugges

Hvis det er på tide at skille dig af med din bil, så er der en række ting omkring skrotning af bilen, som du altid bør sætte dig ind i først. Heldigvis er det nemt nu om stunder at finde den relevante information ved at søge på internettet. Specialiserede virksomheder indenfor ophugning af biler som for eksempel Autoophuggeren.dk vil også altid kunne hjælpe dig med professionel service.

Når din bil skal skrottes, så skal du sørge for at få udarbejdet en såkaldt skrotningsattest. Dette kan autoophuggeren, som du har valgt i Odense, altid hjælpe dig med. Som udgangspunkt kan du forvente at skulle betale autoophuggeren et gebyr på 250 kr for at udarbejde skrotningsattesten for dig. Husk at du skal have bilens indregistreringsattest med for at få skrotningsattesten udarbejdet.

Efter at skrotningsattesten er udarbejdet sender autoophuggeren den ind til det Digitale Motorregister, hvor din gamle bil så vil blive afmeldt. Er din gamle bil indregistreret i Danmark efter år 2000, så modtager du efterfølgende en skrotningspræmie, som er på 2200 kroner.

Derfor bør du skrotte din bil hos en autoriseret autoophugger

Ad hensyn til miljøet bør du sørge for, at din gamle bil bliver skrottet hos en autoriseret autoophugger. Når bilen skrottes hos en autoriseret autoophugger, så kan du være sikker på, at skrotningen sker i henhold til miljøforskrifterne. Den autoriserede ophugger har nemlig erfaring med korrekt håndtering af skrotdelene fra bilen. Dermed har autoophuggeren også indgående kendskab til at håndtere de mange miljøskadelige stoffer korrekt, som der indgår i en bil.

Uanset om du ønsker at få din bil ophugget i Odense og omegn, eller hvis bilen skal skrottes et andet sted, så bør du sikre dig, at det udføre miljømæssigt forsvarligt.