Her følges opfordringerne: Kirkerne lukkes

Foto: Shutterstock

Kirkegudstjenester hører julen til, men ikke alle steder, kan du komme ind og synge julen ind. Bl.a. i Aalborg har kirkerne valgt at lukke ned allerede nu, så de mange julegudstjenester er aflyst. Det er ikke det eneste sted i Danmark, at det bliver svært at gå i kirke.

Det bliver ikke nemt at finde en åben kirke her mellem jul og nytår, og særligt ikke hvis man bor i Aalborg. Her er kirkerne nemlig lukket ned.

Allerede i går, Lillejuleaften, opfordrede De Danske Biskopper, at gudstjenester resten af året skulle aflyses som følge af de nye retningslinjer, der kom fra Kirkeministeriet samme dag.

Retningslinjerne betød, at man ikke måtte synge under gudtjenesterne, og de kunne skulle vare i 30 minutter i alt. Det mente Landsforeningen af Menighedsråd ikke var muligt at overholde, hvorfor Søren Abildgaard, der er formand for foreningen, udtalte til Ritzau: "Derfor er det vores anbefaling, at man aflyser julegudstjenesterne."

I Aalborg har kirkerne på Facebook meldt ud, at alle gudstjenester frem til den 3. januar nu er aflyst. Det er dog muligt, at gå til en online gudstjeneste.

Aflysninger over hele landet

Det er dog ikke kun i Aalborg, at aflysninger tvinge kirkegængerne til at finde andre måder at fejre julen på. I Vejle er næsten alle gudtjenester ligeledes aflyst, så her skal man også orientere sig inden man tropper op i kirken.

Det er samme billede i de fleste byer. Aarhus, Kolding, Horsens og flere, at det praktisk talt er alle kirker, der vælger at lukke ned.