Heltegerning: Hunden Thor reddede sin nabos liv

Den tapre hund Thor hygger med sin ejers far, der gav naboen hjertemassage, da Thor gjorde familien opmærksom på den alvorlige situation. Foto: Agria Dyreforsikring

En skæbnesvanger oktobernat i Nyborg begyndte hunden Thor at gø og ville ikke stoppe, før han havde vækket hele huset. Der viste sig at være mening med postyret, da Thors ejere fandt en næsten livløs nabo liggende i trappeopgangen, og de begyndte at give ham hjertemassage, derfor er Thor nu kåret som fynsk vinder i konkurrencen “Danmarks Dyrehelt 2019”.

En dag ingen i familien glemmer var den 1. oktober i år, hvor Thor stoppede en forfærdelig ulykke i at finde sted:

“Jeg kan kun sidde tilbage med den tanke, at min hund, Thor, reddede min nabos liv,” fortæller ejer Nikolaj Dellgren Pedersen

Udover titlen som regional fynsk dyrehelt vinder Thor og familien 5.000 kr., som de donerer til Dyrenes Beskyttelse. Nu går Thor videre til den landsdækkende finale, hvor de skal dyste mod den jyske og sjællandske regionale vinder i Agria Dyreforsikrings konkurrence om at blive hele Danmarks Dyrehelt 2019. 

Livløs på trappetrinnet

Thor gøede uafbrudt en nat for at skabe opmærksomhed omkring noget, der fangede hans øre på den anden side af hoveddøren. Da alle familiemedlemmer var vågne, fulgte de Thors sans og åbnede hoveddøren. Det gav et sæt i Nikolaj. 

“Da vi åbnede for at se hvad han gøede af, blev vi mødt af vores nabo, der ikke kan tale, som sad i trappeopgangen med vejrtrækningsbesvær. Da vi spurgte, hvad der var galt tog han sig til hjertet. Vi spurgte om vi skulle ringe 112, hvilket han nikkede ja til,” siger Nikolaj. 

Imens familien fik kontakt til alarmcentralen, kollapsede deres nabo i trappeopgangen og holdt op med at trække vejret. Nikolajs far, Lindy, gav naboen hjertemassage, og kickstartede hjertet med en hjertestarter, hvorefter naboen begyndte at trække vejret igen. Ambulancen kom lige i tide til at gøre resten af arbejdet, og familien kunne ånde lettet op.

“Min far er en helt i denne historie, da han gav vores nabo nødhjælp, men det synes jeg også at Thor er. Uden Thors gøen havde ingen lagt mærke til vores nabo, da han ikke kunne kalde efter hjælp. Han ville være kollapset alene i opgangen og sandsynligvis ikke fundet før næste morgen, hvor det ville have været alt for sent. Jeg kan kun sidde tilbage med den tanke, at min hund, Thor, reddede min nabos liv, og for det er jeg så stolt af ham,” siger Nikolaj.

Nikolaj fortæller at naboen i dag er tilbage i sin lejlighed, og har det godt. 

Kåret som årets fynske Dyrehelt

Konkurrencen ”Danmarks Dyrehelt 2019”, søger efter kæledyr fra hele landet, som udfører ekstraordinære gerninger for deres ejer eller på anden måde er helte i hverdagen. Bag konkurrencen står Agria Dyreforsikring. 

Vinderen på Fyn blev altså hunden Thor fra Nyborg. Ligesom han ejere, anerkender Agrias dommerpanel den store gerning, Thor gjorde.

I dommerpanelet sidder bl.a. direktør og dyrlæge i Dyreværnet, Rikke Christensen Lee, der i en pressemeddelelse har stor ros til dagens dygtige vinder og hans ejere:

“Thor er en sand helt - han reddede naboens liv, da ingen andre ville have opdaget noget. Det, at han trådte til hvor ingen andre kunne, er i min optik en sand heltegerning.”

Thor er blevet kåret som hele Fyns dyrehelt i Agria Dyreforsikrings årlige konkurrence. Foto: Agria Dyreforsikring