Helt nye resultater: Coronavirus spreder sig hurtigere end tidligere

Foto: Shutterstock

Ny forskning viser, at coronavirussen har muteret til en ny form, der spreder sig hurtigere. Det fortæller forskerne bag studiet til CNN.

Nu fortæller et nyudgivet studie, at forskerne bag studiet har fundet det, de selv betegner som "stærke beviser" på, at coronavirussen nu har spredt sig fra Europa til USA. Dog i en ny form, ifølge CNN.

Den nye form er en såkald mutation. Den er skyld i, at virussen nu spreder sig hurtigere end tidligere. Samtidig fortæller forskerne dog, at det ikke ser ud til, at den gør folk mere syge. Forskerne bag har offentliggjort det nye studie i magasinet Cell. 

Har erstattet den foregående

Det er eksperimenter med både mennesker, dyr og celler, der har ført til de nye resultater. Tidligere forskning pegede i retning af, at coronavirus kunne have muteret. Det satte forskerne bag det nye studie sig for at undersøge. Det arbejde førte til, at de nu ved, at coronavirussen spreder sig hurtigere end tidligere. 

Den nye form af coronavirus har fået navnet G614. Forskerne mener, at den nye version har så godt som fuldstændigt erstattet den, vi har kendt indtil nu. Det fortæller en af forskerne, der står bag studiet. 

"Dette er nu den dominerende form, der rammer mennesker. Det her er nu virussen, men den ser umiddelbart ikke værre ud," fortæller Erica Ollmann Saphire fra La Jolla instituttet for immunologi og Coronavirussens Immunterapi Konsortium.