Fynbo nomineret til årets fantasyroman

Foto: Forlaget Superlux

Louise H. A. Trankjær fra Aarup på Vestfyn er nomineret til ’Årets fantasybog’ med hendes roman ”Lysets datter. ”

17 år undervejs

Bogen er udgivet på forlaget Superlux i 2020, men den har været længe undervejs. Faktisk er bogen den første roman, Louise nogensinde skrev.

”Jeg begyndte at skrive på den i foråret 2003, så det var helt surrealistisk at stå med bogen i hånden så mange år senere,” siger Louise og fortsætter:

”Bogen har været længe om at lande der, hvor den er i dag, derfor er jeg også ekstra glad for at være nomineret til ’Årets fantasybog.’”

Nomineret til ’Årets fantasybog.’

Bogen er blevet nomineret til at være ’Årets fantasybog’ i Dansk Fantasys konkurrence, da læserne fik mulighed for at nævne de bøger, som de tænkte skulle nomineres.

”Det var fedt, at så mange mennesker bakkede op om bogen. Jeg blev helt overvældet, og nu er den altså nomineret,” siger Louise

Hvilken bog, der vinder prisen, er igen op til læserne, som kan stemme her

”Det ville være vanvittigt at vinde. Det er et stærkt felt, der er nomineret. Det var hvert fald ikke i mine tanker, da jeg begyndte på bogen i 2003.” siger Louise.

Kvinderoller og Tolkien

Louises bog handler om den unge kvinde, Enilia, der er halvt menneske og halvt ainatunari – et magisk lysfolk. I bogen drager Enilia ud for at finde sin bror, Elior, der er taget i krig mod mørket sammen med de andre ainatunari.

”Det var vigtigt for mig at have en kvinde i hovedrollen. Jeg ville gerne vise, at kvinder og piger også kan være stærke hovedkarakterer,” siger Louise

Det er tydeligt i læsningen af bogen, at Louise har brugt meget tid på at bygge sin verden op, og at hun bygger oven på grundsten lagt af andre forfattere som fx J. R. R. Tolkien.

”Jeg tror, at alle drømmer om at skrive den næste ”Ringenes Herre”,” siger Louise og griner. ”Faktisk havde jeg opfundet næsten et helt sprog til lysfolket, men det blev alt for forvirrende, når man læste bogen,” fortsætter hun.