Dyremishandling: Ekskærester efterlod kaniner og pony uden mad og vand i flere uger

Modelfoto. Tre kaniner og en pony måtte gå flere uger uden mad og vand. Foto: Privatfoto

De næste tre år må en 26-årig kvinde og en 27-årig mand ikke have noget med dyr at gøre. Det har Retten i Svendborg bestemt.

Et par fra Midtfyn er blevet dømt i en sag om dyremishandling, fortæller Fyens.dk

En 26-årig kvinde og en 27-årig mand blev ved retten dømt for overtrædelse af Dyreværnsloven. Straffen betyder, at de to mister retten til at eje, bruge, passe, slagte eller på andre måder beskæftige sig med dyr de kommende tre år. 

Kanin tørstede ihjel

Forløbet - som ekskæresterne nu er blevet dømt for - tog sin begyndelse for næste præcis to år siden. I december 2016 efterlod de to tre kaniner og en pony alene i to uger, hvor dyrerne ikke havde adgang til vand. Det gjorde, at de blev dømt for at have påført dyrerne lidelse. Efter to uger blev Dyrernes Beskyttelse kaldt ud til adressen. Her kunne personalet desværre konstatere, at ponyens tilstand var ringe og at en af kaninerne var død af tørst. 

Hvorfor kvinden og manden havde overladt dyrerne til deres egen skæbne blev - ifølge Fyens.dk - ikke klart i retten. Avisen fortæller dog, at kvinden blev vurderert som lettere retarderet, og blev også dømt til at skulle under tilsyn af kommunen.