’P3 Guld’ med Signe Molde sendes live fra Odense

Foto: Agnete Schlichtkrull/DR

En af årets vigtigste begivenheder i dansk musik finder sted den 26. januar, når DR sender ’P3 Guld’ fra DOK5000 i Havnegade. Det store show, der hylder nutidig dansk musik og musikere, foregår for første gang udenfor københavnsområdet.

Den erfarne tv-vært Signe Molde vil sammen med flere af P3’s faste musikværter guide deltagere, seere og lyttere igennem denne hyldestaften til ny dansk rytmisk musik. Signe Molde vil være kendt af mange som tidligere vært på Quizzen på DR2, hvor hun med satire har stukket til mange danske politikere. 

En scene – og en fest – for dansk musik

Med ’P3 Guld’ samles toppen af ny dansk musik til et show, der kan ses som en modvægt til den store internationale musikscene med udenlandske kunstnere. Alle de deltagende danske musikere vil denne aften optræde live.

’P3 Guld’ blev sendt første gang i 2001, og siden er ’P3 Guld’ blevet en meget vigtig begivenhed i den danske musikscenes kalender.

DR’s radiochef Gustav Lützhøft siger til dr.dk:

”Tydelig opbakning til dansk musik er afgørende vigtigt i en globaliseret tid, hvor internationale kunstnere hurtigt risikerer at løbe med opmærksomheden.”

Et dansk awardshow som springbræt

Gennem tiden har radioværterne på P3 ramt rigtigt, når de har spottet og hyldet forskellige danske musikere på vej frem. Således har for eksempel Swan Lee, Tue West, When Saints Go Machine, Agnes Obel og Ulige numre vundet i kategorien ’P3 Talentet’, inden de blev kendte navne hos det brede publikum. I det hele taget har en meget lang liste af danske musikere spillet på ’P3 Guld’, og mange af dem kan se netop denne optræden som et karrierespring fremad.

Hovedprisen er ’P3 Prisen’, der går til en solist eller et band, som har imponeret, og som meget vel kan blive dansk musiks næste store stjerne. Foruden ære og statuette får prismodtageren en påskønnelse i form af 100.000 kr. Blandt tidligere vindere kan nævnes Saybia, Tina Dickow, Fallulah, When Saints Go Machine, Marie Key og I Got You On Tape.

De nominerede navne til årets ’P3 Guld’ præsenteres løbende i P3’s daglige musikprogram ’Musikchefen’ i de sidste uger før showet. ’Musikchefen’ sendes mandag til torsdag mellem klokken 12-14 på P3.

Til ’P3 Guld’ uddeles også prisen ’P3 Lytterhittet’, hvor P3’s lyttere vælger deres favorit blandt nye danske numre. Det er naturligvis også en pris danske musikere gerne vil vinde. Afstemningen starter et par uger før ’P3 Guld’.

Masser af musik i Odense

For Odense og ikke mindst DOK5000 er det et scoop at få ’P3 Guld’ til byen. Selve showet skal nok blive en fest, der kan blæse et eventuelt sidste støvkorn af det gamle og rustikke silopakhus fra 1929.

I ugen op til ’P3 Guld’ kommer flere af P3’s musikprogrammer til Odense, hvorfra P3 vil sende live med aktuelle P3 Guld-navne, der spiller foran publikum.

”Vi sætter en ære i at være med til at støtte op om de talenter, der kommer til at præge dansk musik. Derfor glæder vi os til at byde 'P3 Guld' velkommen til Odense. Byen kommer til at summe af musikalsk aktivitet i ugen omkring 'P3 Guld',” siger Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel til dr.dk

Billetter til ’P3 Guld’ kan købes via drbillet.dk fra den 8. januar kl. 12:30