Lokal rock’n’roll indtager toppen af P-hus

Oppe under den odenseanske efterårshimmel ligger spillestedet PåTaget. Lørdag d. 3. november indtages himmelrummet af to gedigne lokale rock-outfits, der nok skal få sat fut under kedlerne.

Vejen op til PåTaget, det tidligere Bobz der genåbnede med nyt navn og nye ejere for et års tid siden, er ret kringlet. Det er nok de færreste der finder derop, uden at være i følge med en stedkendt. Først skal man finde trappen til det store P-hus, i en baggård på Store Gråbrødrestræde. Når man har besteget betonkolossen skal man krydse det øverste P-dæk og finde ind i en tilknyttet trappegang, for så at gå over en slags bro mellem to bygninger.

Først da står man i indgangen til Odense nok bedst skjulte, centralt beliggende natklub og spillested, og som regel er det turen værd. PåTaget leverer koncerter af den intime og lidt syrede slags, hvor de sære undergrundsgenrer får selskab af det mere gængse rock. Og på næste lørdag kan man udsætte ørerne for lidt af det hele, når to lokale bands gæster toppen af byen.

Fra Langeland til Kansas

Der er tale om en musikalsk rejse ikke ulig den labyrintiske tur fra fortovet og op til selve spillestedet. To lokale bands, der trækker på inspiration fra de sidste halvtreds års rock’n’roll-historie, vil indtage scenen: Et fem centimeter højt podie, der i bedste undergrundsstil giver de optimale muligheder for at komme helt tæt på musikken.

Aftenens første band hedder Keywords, og består af en flok unge lømler, der stiftede bandet dengang de alle stadig beboede deres fædrene ø, Langeland. Nu øver de på Kansas City i Odense. Keywords leverer en slags abstrakt maleri af rock-genrer fra de sidste fire årtier, hvor moderne indie-elementer flettes ind i flippede acid-rock-kompositioner, domineret af en prog-rock-vokal. Det er spændende at dykke ned i, og forbløffende let at lytte til.

Keywords på Soundcloud:

Keywords

Fra den gamle skole

Det lidt mere støjende andet act, Small Town Kicks, tilhører både hvad mandskab og musik angår, en lidt ældre generation. Her er tale om i-dit-fjæs-garagerock med nogle tydelige forbindelser til oldschool rock’n’roll der skuer bagud, men også en særdeles punket attitude, som især er markant når bandet spiller live.

Small Town Kicks på Soundcloud:

Small Town Kicks

Begge aftenens bands er kendt for at kunne skabe en ægte fest, og for at være i øjenhøjde med publikum – et fænomen der passer aldeles glimrende ind i PåTagets hyggelige atmosfære.

En stor del af PåTagets filosofi er, at gode koncerter skal være til at betale for. Således koster det kun 60 kroner i indgang til Rock PåTaget, og har du et studiekort slipper du med 40. Dørene åbner klokken 20, og Keywords går på en time efter. Festen fortsætter efter koncerten med DJ’s og hygge.

Du finder eventet på Facebook her.