Generator Festival laver kæmpe semesterstartsfest

Foreningen We Celebrate Odense, der står bag Generator Festival, byder foråret velkommen med en stor semesterstartsfest på lørdag. Generator Springparty, hvor kunstnere som Faustix og Sivas spiller, er dog ikke kun for studerende.

Der hersker munter travlhed i kontorerne bag baren i Studenterhus Odense. Her er man ved at lægge sidste hånd på forårets første store dansebal, Generator Springparty – en slags opvarmning til den egentlige Generator Festival, der spreder sig over fire dage i september.

Studenterhuset i Brandts-kvarteret er dog ikke stort nok til at huse den kæmpefest, som arrangørerne vil afholde på lørdag, d. 2. marts. Derfor er forårsfesten flyttet til University College Lillebælts store hal, nær ved havnen.

Mad, hygge og vilde koncerter

”Det er en perfekt lokation, med masser af plads, og i gåafstand fra banegården,” siger Festivalleder Tine Nyland: ”Vores pre-party, der starter allerede klokken 17, er på Storms Pakhus, så logistikken er nem, både for os og vores gæster.”

Førfesten på Storms pakhus skal lokke folk ud i byen tidligt på aftenen. Pakhusets mange anmelderroste madboder kan sørge for at folk får noget at spise inden ballet for alvor starter i UCL-hallen. Har man forkøbt billet til Generator Springparty får man endda en klækkelig rabat i pakhusets øl- og cocktailbarer, og festivalskaberne har desuden sørget for sommerlige rytmer leveret af DJs.

”Springparty er jo kun en forsmag på den ægte Generator Festival, men vi vil gerne give gæsterne en totaloplevelse, ligesom man har på festivaler,” påpeger Tine Nyland: ”Så der skal være god mad og hygge i kombination med de spraglede cocktails og vilde koncerter.”

Om Generator Festival og Semesterstartsfesten

Bag Generator Festival og forårsfesten står en forening med navnet We Celebrate Odense. I bestyrelsen for foreningen sidder repræsentanter fra Studenterhus Odense, Ungdomshuset Odense, Musikhuset Posten og natklubben Slagteriet. Generator Festival startede i 2018, hvor den udskiftede Warehouse Festival.

Alle er velkomne

Selvom Springparty i udgangspunktet er en semesterstartsfest, der skal indlede et nyt halvår for Odenses tusinder af studerende, er det ikke en lukket studenterfest. Alle er velkomne, ifølge Tine Nyland.

”Det er vigtigt for os, at alle føler, at de kan tage med til Springparty. Det afspejles både i billetprisen og i barpriserne, at vi henvender os til studerende, men det er bestemt ikke et krav at man har studiekort for at komme ind.”

Musikken på scenen understreger dog, at Generator er en ung fest for unge mennesker. Hovednavnene er rapperen Sivas og DJ’en Faustix, hvis hit Watching You har rundet næsten 40 millioner afspilninger på Spotify. Andre optrædende tæller balndt andre Ida Kudo og Ravi Kuma.

Man kan købe billetter til festen her.