DM i Madkundskab – tidligere bagedyst-vært skal styre showet

Foto: Madkultur

Den 3. april skal 10 skoleklasser dyste om at blive de bedte i madkundskab til et arrangement i Odense.

De 10 bedste skoleklasser i Madkundskab er nu udvalgt. Den 3. april går turen til Odense, hvor de skal skal dyste om titlen som ’Danmarksmestre i madkundskab’.

Kartoflen er årets tema

DM i Madkundskab bliver afholdt hvert år, og har hver gang fokus på en råvare eller tilberedningsmetode. I år er temaet ’Brug knolden!’, og det er her kartoflen der skal sættes fokus på.

Alle eleverne der er udvalgt til finalen, har før arbejdet med årets tema. Efterfølgende er de blevet udvalgt ud fra deres ansøgninger, hvor eleverne har præsenteret, hvordan de har arbejdet med kartoflen i madkundskabstimerne. 

Foto: Madkultur

Mette Blomsterberg som konferencier

Der er fornemt besøg til årets DM. Den tidligere bagedyst-vært, og ukronede kagedronning, Mette Blomsterberg er hyret som konferencier. Derudover består dommerpanelet af Jon Daniel Edlund, som også er kendt fra Den Store Bagedyst 2018, John Kofod, som er kok og indehaver af Sortebro Kro og Susanne Højlund fra Smag for livet. 

Skal give børnene interesse for mad

DM i madkundskab handler om mere end bare at være kreativ med kartofler:  

DM i Madkundskab handler om at give børn interesse for mad og lyst til at gå i køkkenet. Det er afgørende for en levende madkultur og vores sundhed helt generelt set. Samtidig handler det om at ruste vores børn til at blive kritiske forbrugere,” forklarer Judith Kyst, der er direktør i Madkulturen.

Du kan læse mere om Madkulturen her.