Hvad er kreditkort med cashback?

Sponsoreret indhold

Når du har et kreditkort med cashback, får du penge tilbage når du handler. Dette kan både være som en velkomstbonus til nye kunder og for at give trofaste kunder en belønning. Man kan kort sagt sige at det er et kreditkort med indbygget rabat på køb i én eller flere forretninger.

Et par eksempler på kreditkort med cashback

Coop har et populært cashback-system, Coop-kortet. Her får medlemmer både fordele som fx medlemstilbud på varer, men også cashback på 1% af deres samlede køb indsat som bonus på deres medlemskort. Der er altså både særlige tilbud og en samlet rabat, som kan være virkelig fordelagtig for kunder, der fortrinsvis handler i Coops butikker.

Det samme princip kender du måske fra tankstationer. Her kan du ofte have et medlemskort til den kæde du plejer at tanke hos. Det giver dig en fordel som kunde, da du sparer penge, når du tanker. For bilejere er brændstof en nødvendig udgift, men ved at tanke hos den samme kæde sparer du altså lidt på den udgift. Og tankstationskæden vinder ved at beholde dig som trofast kunde. Det kan altså med rette kaldes en win-win-situation.

Forstå princippet bag cashback

Kreditkort med cashback er ikke særlig velkendt eller udbredt i Danmark. Det er heldigvis ved at ændre sig nu. Flere og flere virksomheder får øjnene op for, hvor fordelagtig denne type af medlemskort kan være. For at du som kunde kan få det allerbedste ud af denne nyhed, er det vigtigt at forstå, hvordan et cashback system fungerer.

I vores naboland Norge er kreditkort med cashback mere udbredt, du kan læse mere om det her kredittkortinfo.no/cashback/.

Eksempel kreditkort i Norge: Eff.rente 17,1 %, 15.000,- o/12 mnd, kostnad: 1.323, Totalt: 16.323

Fra virksomhedernes synspunkt

En forretnings vigtigste indtjeningskilde er jo kunder. Og selvom det måske ikke er noget du tænker over i hverdagen, er det rigtig dyrt for forretninger at skaffe sig nye kunder. Der er både udgifter til reklamer og annoncer, men også til særlige tilbud der kan lokke nye kunder ind i en bestemt butik.

Derfor har de fleste forretninger stor interesse i at fastholde eksisterende kunder. At få eksisterende kunder til fortrinsvis at handle hos fx den samme supermarkeds- eller tankstationskæde er meget billigere for dem end at lokke nye kunder til.

Fordele for dig som kunde

Selvom det måske bare lyder som kold forretning fra virksomhedernes synspunkt, er dette faktisk godt nyt for dig som kunde. De fleste af os handler alligevel til hverdag i de samme butikker. Med et fordelsprogram for faste kunder bliver du belønnet for netop denne vane. I stedet for at skulle læse tilbudsaviser og købe ind i forskellige butikker for at få de bedste tilbud, er du med et medlemskort sikret en rabat på alle dine indkøb i de butikker, hvor du i forvejen handler allermest.

 

Kreditkort med cashback

Der findes mange forskellige udbydere af kreditkort med fordele ved køb i forskellige forretninger, både fysiske og online butikker og services. Nogle kreditkort giver altså fordele og cashback hos mere end bare en enkelt butikskæde.

Du kan med fordel sammenligne de forskellige kreditkort for at se, hvor bredt det aktuelle udvalg er.

Nogle af de mest kendte udbydere er Coop Mastercard, Ikano Bank Visa, Remember og Bank Norwegian, og der kommer hele tiden nye udbydere og varianter til.

Find den løsning der passer bedst til dig

Med så mange valgmuligheder kan det virke uoverskueligt at finde den allerbedste løsning, men det behøver det sletikke at være.

Et godt sted at starte, kan være at tænke over disse ting:

  • Hvor handler du oftest?
  • Hvad er vigtigst for dig – faste cashback-rabatter eller enkeltstående tilbud.
  • Har du allerede en kreditkortløsning du er glad for, eller vil du gerne skifte udbyder?

Når du har gjort dette klart, er der en række måder du kan finde en løsning med flere fordele. Nogle måder at gøre dette på kan være:

  • Spørg i dit lokale supermarked eller nærmeste tankstation, om de har fordelsprogrammer for loyale kunder.
  • Undersøg hos din kreditkortudbyder, om de har et cashback-program du ikke allerede er tilmeldt.
  • Find ud af, om der findes et endnu bedre fordelsprogram hos en anden kreditkortudbyder. Undersøg markedet, og vær parat til at kontakte flere forskellige selskaber, inden du foretager dit endelige valg.

Selvom kreditkort med cashback er forholdsvis nyt i Danmark, så er det et koncept, du lige så godt kan vænne dig til. Med store fordele for både virksomheder og kunder er det helt sikkert et fænomen, der er kommet for at blive. Jo hurtigere du sætter dig ind i emnet og kommer med på bølgen, jo flere penge kan du spare. Og med denne artikel i baghånden er du godt klædt på.