(U)hyggen og magien slippes helt løs til Magiske Dage Odense

Der er ikke en finger at sætte på udklædningerne. Foto: Niels Holmgaard

Troldmænd, troldkarle, troldkonger, hekse, horder af skoleelever og voksne med hang til gys mødes til festivalen Magiske Dage Odense 2019. Her bliver fantasy en realitet, når magien tryllebinder og fantasien får vinger med lige dele stjernestøv og edderkoppespind.

 

Det er årstiden for græskarhoveder, efterårsmørke og efterårsferie. Det er blevet tid til fortællinger, hygge og uhygge. Også i år slutter efterårsferien i Odense meget passende med Magiske Dage Odense.

Festivalen Magiske Dage Odense kan ses som en form for byfest, der foregår på 17 lokationer i Odense city - primært i området omkring Brandts, Vintapperstræde, Gråbrødre Plads og kloster.

En heksegryde med mange ingredienser

Som fra en heksekones sorte gryde er festivalen et boblende sammenkog af lidt af det hele tilsat magi. Det er her kun muligt at nævne ganske få punkter fra det omfattende festivalprogram på 52 sider.

Ved det gamle franciskaner-kloster på Gråbrødre Plads er der hver dag Magisk Markedsplads. Her vil man kunne opleve besværgelser, spådomme, lyssky handler, en ægte enhjørning og meget mere.

Troldmands- og hekselærlinge fra Syddansk Magiske Universitet vil være at finde i en mørk krypt under Odense Adelige Jomfrukloster. De vil hjælpe troldmandsaspiranter med at blande spændende eliksirer med magisk kraft.

I Koncerthuset inviterer Odense Symfoniorkester, Det Kongelige Teater, Balletskolen Odense og unge skuespillere fra Flow tilhørerne med på Merlins Magiske Rejse.

Nogle af de mest mytiske væsner er havfruer. I svømmehallen på Klosterbakken kan børn i alderen fra 8 til 13 deltage i havfruesvømning.

I Odense Filmværksted åbnes Det Magiske Filmværksted, hvor filmmagi skabes. Kom ind og bliv klogere på nogle af filmmagiens hemmelige tricks, der gør filmenes parallelunivers levende i biografernes mørke.

Der vil til festivalen være noget for de fleste, og det forventes at også denne udgave af Magiske Dage Odense vil kunne tiltrække mere end 10.000 besøgende.

Odense Bibliotekerne samler trådene

Odense Bibliotekerne har i 16 år været hovedarrangør af festivalen, der siden 2016 har heddet Magiske Dage Odense. Festivalen støttes af Odense Kommune, Odense Cityforening med flere. Selve afviklingen af festivalen sker i samarbejde med en lang række kulturinstitutioner og private virksomheder. Endelig skal nævnes, at fantastiske frivillige yder en jættestor indsats for at løfte magien for alle besøgende.

Biblioteks– og Borgerservicechef Kent Skov Andreasen er optaget af, hvordan Magiske Dage Odense kan formidle litteraturens stærke univers på en ny måde: ”Det er en fantastisk oplevelse at se, hvordan stærke fortællinger kan omsættes til en stor fælles oplevelse, som vi alle kan se os selv ind i og udfolde os i et meningsfuldt fællesskab”.

Stærke samarbejder bærer festivalen

Fra politisk hold ser man også positivt på festivalen, der i år finder sted i dagene 17. til og med 19. oktober.

”Magiske Dage Odense er for mig et af årets højdepunkter i Odense. Festivalen binder kulturliv og byliv sammen på bedste vis og er med til at gøre Odense ikke bare en levende by, men en magisk by. Festivalen er unik og en af de begivenheder, der tiltrækker flest besøgende til byen. En begivenhed, som jeg både professionelt og privat altid ser meget frem til,” siger By- og Kulturrådmand Jane Jegind (V) i en meddelelse til pressen.

Jane Jegind er også begejstret for det samarbejde som Magiske Dage Odense er udtryk for på tværs af kultur- og uddannelsesinstitutioner, erhvervsdrivende, foreninger og mange andre aktører.

”Det er positivt, at vi kan stå sammen om at udvikle en vidunderlig festival. Endelig vil jeg gerne fremhæve alle de mange fantastiske frivillige ildsjæle, som gør en kæmpe indsats for at skabe en god fælles oplevelse for alle. Uden dem – ingen Magiske Dage,” fastslår Jane Jegind.