Tinderbox påvirker naboer med musik og trafikomlægninger

En af årets helt store begivenheder i Odense går ikke ubemærket hen blandt naboerne. Foto: Karsten Juelsbjerg Andreasen

Med omkring 45.000 festivaldeltagere pr. dag må Tinderbox vist siges at være et af årets største kulturelle oplevelse i Odense.

Ikke overraskende vil en bynær musikfestival af denne størrelse naturligvis også påvirke omgivelserne uden for festivalpladsen i Tusindårsskoven. Trafikanter og naboer må væbne sig med ørepropper og tålmodighed.

Det engelske ord ’tinderbox’ betyder på dansk fyrtøj, krudttønde eller et andet sted med sprængfarlig energi. Det passer ganske fint på festivalen Tinderbox, hvor mange tusinde festivalgæster i tre dage vil fyre den max af til energifyldt musik og slagkraftigt stand-up.  

Det skriver Tjeck.dk.

Lyden kan ikke holdes inde

Arrangørerne bag Tinderbox benytter igen i år et lydsystem, som gør det muligt at retningsbestemme lyden, så den primært rammer publikum foran de i alt fire scener. Det er dog ikke muligt at holde lyden inde i Tusindårsskoven, men arrangørerne lover under hele festivalen at måle lydniveauet, der ikke vil komme over de tilladte grænser.

”Vi er godt klar over, at en festival af denne størrelse kan være til gene for jer, der bor i nærheden af Tusindårsskoven, og at I alle tre dage må leve med et lydniveau, der kan forstyrre nattesøvnen,” skriver John Hansen på vegne af Tinderbox på deres hjemmeside.  

De nærmeste naboer i Dalum, Sanderum og Bolbro er i øvrigt inviteret til en rundvisning på pladsen onsdag d. 26. juni kl. 17.30.

Tinderbox afvikles fra torsdag d. 27. juni til og med lørdag d. 29. juni med åbningstid fra 12.00 til 02.30. Dog kan lydprøverne starte så tidligt som kl. 9.00. Allerede onsdag d. 26. juni begynder de første lydprøver, som man forventer at være færdig med senest kl. 22.00

Trafikomlægninger

Det kræver en del transport til og fra Tusindårsskoven at stable en større festival på benene og køre grejet væk igen efterfølgende. Opbygningen begyndte to uger før festivalen, og man er først færdig med at rydde op en uge efter.

I løbet af de tre festivaldage forventer arrangørerne som nævnt op imod 45.000 festivalgæster pr. dag. Nogle kommer gående og cyklende, men der vil på vejene være ekstra trafik med shuttlebusser, taxaer og private biler.

For at trafikken ikke skal bryde sammen uden for Tusindårsskoven, er det nødvendigt at lukke Falen dagligt kl. 11:00-04:00 fra Kløvermosevej til Mågebakken. Fra Mågebakken kan man dreje til venstre ad Falen mod Sanderum Kirke, og man kan ligeledes køre på Falen fra Dragebakken. Der er endvidere lukket for udkørsel på Falen fra Travbanevej.

Der indføres standsningsforbud 2-300 meter ned af Dragebakken, Mågebakken og Travbanevej i festivalperioden fra den 25. juni til den 30. juni.

På Elsesmindevej er der standsningsforbud fra Kløvermosevej og til enden af vejen ved Odense Friluftsbad indtil d. 1. juli kl. 23.59. Samme del af Elsesmindevej vil ligeledes være spærret for al trafik fra torsdag d. 27. juni kl. 08.00 indtil d. 30. juni kl. 08.00. Beboerkørsel vil naturligvis være tilladt.