Sund i Odense

Foto: Shutterstock

Odense er en fantastisk by på mange forskellige områder, hvor den klart skiller sig ud som en meget intim storby, hvor der er meget kort til alting.

Man kan komme fra A til B meget hurtigt og gnidningsfrit, og det hele kan gøres på cykel på de mange cykelstier, der spreder sig ud over hele byen. Odense har i mange år forsøgt at hæve niveauet, når det kommer til sundhed, og der er bl.a. sket tiltag indenfor de kommunale jobs, hvor folk i højere grad bliver tilskyndet at tage cyklen, ligesom byen i sig selv har fået flere redskaber til at dyrke motion. Selvom byen ikke er så stor som f.eks. København, så er ambitionerne herefter - det har aldrig været lettere at holde sig sund i Odense!

Det gode idrætsmiljø, hvor man cykler frem og tilbage

Ét af de punkter, der virkelig gør Odense til en sund by at leve i, er de mange muligheder for motion og idræt, der er et af byens helt stærke punkter. Uanset hvor man bor i byen, så er der en sportsklub af den ene eller anden slags, og kommunen har vedtaget flere forskellige tiltag, der har givet sporten et løft i byen. Dette hænger tæt sammen med kommunens håb om at blive en sundere by generelt, hvilket på sigt skal være med til at lette trykket en smule på det høje velfærdsbudget. Der har været startet kampagner, som f.eks. Odense cykler, ligesom der langs mange hovedveje er hængt skilte op, der takker folk for at cykle til og fra arbejde og skole. Disse små tiltag har løftet byens sundhedsniveau markant. Hvis du ikke har en cykel, men gerne vil til at cykle mere, så se det store udvalg af Ridley cykler hos Cykelexperten.

Det er nemt at tænke i sundere baner

Odense er et fantastisk sted, hvis du ønsker at få en sundere tilværelse. Udover kommunens mange tiltag for at få borgerne til at dyrke mere motion, så er der også fokus på sunde vaner og sund mad i alt fra daginstitutioner til plejehjem. Herudover er et af de nyeste tiltag, at gravide kvinder der ryger kan få en kontant bonus på 1000 kroner for at stoppe, mens de er gravide. Det er et omdiskuteret tiltag, der dog allerede har vundet stort indpas, og det er blot et eksempel på byens fokus på sundhed og nytænkning af denne. Hvis du gerne vil være lidt klogere på sundhed, helse og alt derimellem, så er et helsemagasin som Helseboost en fantastisk side at besøge.

Søg fælles motion på internettet

Som alle andre storbyer, så har Odense masser af frivillige og gratis klubber, der mødes i det fri og dyrker motion sammen på jævnlig basis. En hurtig Google-søgning eller tur på Facebook åbner op for en lang række af muligheder, hvor man kan dyrke alt fra motionsløb til yoga sammen med andre ligesindede. Der er fokus på fællesskab, motivation og masser af sjov og spas, og der er som oftest ingen krav til tidligere erfaring - så længe man har mod på at komme i gang. Odenses størrelse betyder, at man aldrig mangler muligheder, når det kommer til frivillig motion, og derfor blomstrer motionsmiljøet også i og omkring byen!