Stor succes - Over 15.000 troppede op til Magiske Dage i Odense

Pressefoto: Finn Wraae

Magiske I Odense var en kæmpe succes, selvom festivalen for første gang blev afholdt under et nyt navn, da Warner Bros. ikke tillod festivallen at indeholde navnet Harry Potter.

Den tidligere Harry Potter-festival, der nu kaldes Magiske Dage i Odense, var en kæmpe succes der overgik alle forventninger. I løbet af de fire dage som den magiske festival strækker sig over, var der intet mindre end 15.000 glade gæster, og med besøg fra både ind- og udland blev det en vaskeægte magisk fest.

Det var med en vis portion spænding, at projektleder Søren Dahl Mortensen og resten af Magiske Dage-teamet i Odense Bibliotekerne tog imod besøgende til festivalen Magiske Dage Odense. Festivalens mangeårige forgænger, den tidligere Harry Potter Festival, havde ændret navn og kurs - og hvad ville de faste fans mon sige til det?

At dømme efter antallet af drejede tryllestave, magiske cupcakes i deltagernes maver og omsætning af den magiske møntfod Odinarer, blev al tvivl gjort til skamme. Magien levede i bedste velgående i det kølige, smukke efterår.

I trædrejerens værksted fandt 1791 tryllestave deres rette ejermand, i Klosterhaven blev der brygget og drukket hele 2000 bægere børnevenlig trylledrik og 450 kilo slik blev spist af magiske slikmunde. I Klosterkirken lyttede 1250 magikere til fortællinger - hvilket er 450 flere end sidste år - og Storms Pakhus havde hele 60 hold til en af de nye aktiviteter: Magisk quiz.

Trylledrikke stjålet fra hospitalet

Måske skete det med magi eller med fingersnilde, men natten mellem torsdag d. 18. og fredag d. 19. oktober var der indbrud i det magiske Kvæsthus på Gråbrødre Torv.

Om der var tale om et akut behov for at kurere en troldmandslidelse eller blot nysgerrighed og tørst vides ikke, men "tyven" løb afsted med en række trylledrikke, som folk uden magi vil kalde saftevand, men som med rette magiske viden måske vil kunne forvandles til helbredende miksturer.

Indbruddet spolerede dog ikke den store magiske festival, som Odense var blevet forvandlet til i løbet af efterårsferien, og Magiske Dage i Odense fik rigtig positive anmeldelser af førstegangsbesøgende. De glæder sig derfor til, at de igen kan vende tilbage med Magiske Dage i Odense til næste år.