Stor elektronisk releasefest næste fredag: Danish Electro Vol.03

Giedo Primo, et kendt navn på den odenseanske elektroniske scene.

Når albumserien 'Danish Electro' og Musikbiblioteket for tredje gang byder på musik fra den elektroniske undergrund, vil lytterne blandt andet kunne opleve de musikalske skyggesider af manden bag det legendariske tema til 'Lykkehjulet' anno 1988. Der er releasefest den 8. februar 2019.

Denne fredag aften åbner Odense Musikbibliotek dørene til releasefest for en compilation, der præsenterer en række af spændende navne fra den elektroniske musikundergrund. Man vil også kunne opleve live elektronisk musik fra lokale Giedo Primo, Bach samt aarhusianske Secondface. Releasefesten holdes i samarbejde med kulturforeningen TAMOTUA og Soundscape Odense.

Fokus på Synthwave

Et af navnene på albummet, der præsenteres denne aften, er komponisten Jesper Ranum, der er en af kræfterne bag den legendariske jingle fra TV 2's "Lykkehjulet" fra 1988. På compilation-udgivelse 'Danish Electro', som i dette tredje afsnit sætter fokus på synthwave og generelt mere iørefaldende elektronisk musik, vil man dog kunne opleve Jesper Ranum fra en helt anden side. Under alias'et Fluxic har han gennem næsten fire årtier komponeret eksperimenterende, elektronisk avantgarde-musik, og konstant udfordret genrens muligheder, samt løbende skabt nye teknikker til fortsat udvikling af musikken. Fyrre både nykomponerede og retrospektive albums fra denne produktion, udgives samlet i foråret 2018 under overskriften "The 40 Album Project". Udover Jesper Ranum byder compilation-serien blandt andet på bidrag fra Kenneth Ansbjerg, der har vundet priser for sine mesterlige lydspor til kortfilm og Karsten Pflum, der i Odense formentlig er bedst kendt som manden bag lydsporene til Musikbibliotekets populære sovekoncerter.

Bag udgivelserne står Danish Electro, som er en populær Facebook-side, der orienterer om nyheder og historier fra den danske elektroniske undergrund. Danish Electro drives af Tommy B-Kuhlmann, som er en af de kendte profiler fra den lokale elektroniske musikundergrund i Odense, blandt andet som flerårig promoter og medlem af In Absentia, som var et af Odenses første elektroniske bands, samt sit nye band Negant.

Ifølge Niels Mark, som er teamleder på Odense Musikbibliotek, er et projekt som dette her et af kernestrategierne for Musikbiblioteket. Med det hastigt voksende marked af udgivelser, ser han det som et af de helt centrale opgaver for Odense Musikbibliotek at understøtte den spirende undergrund i musikmiljøet. Derfor glæder det os at kunne være medudviklere af et event som dette her. Odense Musikbibliotek vil også levere indspark til potentielle navne på de fremtidige Danish Electro udgivelser.

Tre koncerter på plakaten

I løbet af aftenen præsenteres tre af de bands som deltager på compilationen.

Med flere udgivelser bag sig har Aarhusianske Secondface markeret sig som en stærk profil inden for flot, ambient og stemningsfuld elektronisk musik, og vi er rigtig glade for at kunne præsentere Secondface på scenen i Odense.

Giedo Primo er et kendt navn på den odenseanske elektroniske scene, hvor han har slået sine folder i en årrække. Bag Giedo Primo står Jannik Juhl, som udover Giedo Primo også er involveret i flere andre elektroniske bands. Giedo Primo spiller eksperimenterende og legesyg elektronisk musik.

Bach er ligeledes et velkendt navn på Odenses elektroniske scene, hvor han har DJet og givet koncerter siden de tidlige techno-dage i '90'erne. Bach spiller eksperimenterende og minimalistisk elektronisk musik, som bevæger sig fra ambient til det mere technoide.

Der er dermed langt op til en spændende musikalsk aften med bredde i det elektroniske udtryk.

Fakta:

Danish Electro Vol.03 releaseparty - Odense Musikbibliotek (2. Sal i Borgernes Hus)

Tid: fredag den 8. februar 2019 kl. 20.00

Sted: Musikbiblioteket, Østre Stationsvej 15

Pris: 50 kr.

Billetter købes via Facebook-begivenheden her.