Springerne har dalet ned over Odense i 50 år

Foto: Odense Faldskærmscenter

I april skal det fejres, at det er 50 år siden, man startede med faldskærmsudspring i Odense. Siden er byen blevet benævnt som et kraftcenter for udspring i Danmark.

Odense Faldskærmscenter har eksisteret næsten ligeså lang tid, som selve union Dansk Faldskærmsunion.

Blot 5 år efter faldskærmsudspring blev udbredt i Danmark blev der fast aktivitet i Odense. Siden da har vi altid været på forkanten af dansk faldskærms sport og er til stadighed. I 2019 er klubben som den første i DFU blevet tildelt titlen som kraftcenter. Dette gør at alle landets springere får mulighed for at udvikle sig her hos os kollegerne på Fyn. 

Landets eneste professionelle faldskærms master rigger holder desuden til i Odense, som er den klub i landet med aller flest instruktører på baggrund af et meget stærkt frivilligt organ. Der er tit events i Odense, hvor klubben blandt andet har haft flest antal springere over danmark nogensinde i luften, sommeren 2018. I 2018 havde var også Thyra som 99 årige ude for at prøve hendes første faldskærmsudspring. 

Flere af de springere som startede klubben i tidernes morgen er fortsat aktive springere eller piloter og vil retmæssigt blive hyldet, når klubbeb fejrer sit jubilæum med åbent hus den 24. april.