Rådmanden opfordrer til opmærksomhed omkring de hjemløse

Vinterkulden har ramt Odenses gader og resten af Danmark. I den beder Odenses rådmand for Beskæftigelses- og Socialforvaltningen Brian Dybro (SF) om, at danskerne er ekstra opmærksomme på de hjemløse, der sover på gaden.

Nattefrosten rammer de hjemløse, der sover på gaden hårdt. I værste tilfælde kan de miste livet, og derfor har Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense Kommune lavet et vinter- og frostberedskab.

"Ingen skal risikere at dø i kulden på gaden, derfor har vi lavet et beredskab, der kan sættes i værk fra dag til dag, når kulden melder sig," forklarer Brian Dybro.

I Odense Kommune har man sammen med Kirkens Korshær etableret et vinter- og frostberedskab for hjemløse. Beredskabet er inddelt i tre niveauer:

  1. Niveau ét gælder hele året rundt. Her er der fokus på at støtte hjemløse i at få et mere stabilt liv og hjælpe de hjemløse med at formidle kontakt til steder, hvor de kan overnatte.
     
  2. Niveau to er vinterberedskabet og kører fra november til marts. Da temperaturen i den periode ofte er lav, er der et øget fokus på at finde overnatning til hjemløse, der ellers sover udenfor. Hvis behovet opstår, kan der findes ekstra senge på blandt andet varmestuerne.
     
  3. Niveau tre er kulde- og frostberedskabet og træder i kraft, når temperaturen kommer ned på -8 grader eller derunder. Her vil gadeplansmedarbejderne i højere grad end normalt være på gaden i både hverdage og weekender for at finde og hjælpe de hjemløse, der sover på gaden.

Hvis man som borger i Odense er bekymret for en hjemløs borger, kan man altid henvende sig til Udsatteteamet på udsatteteamet@odense.dk, der så vil kontakte den hjemløse hurtigst muligt.