Politiet gør stort fund på Østfyn: En båd, entreprenørmaskiner, biler og meget andet fundet i maskinhal

Der er stor glæde ved Fyns Politi efter et stort fund af en lang række dyre genstande og køretøjer. Foto: Sunniva Pedersen-Reng - Fyns Politi

Fyns Politi har fundet et stort antal dyre entreprenørmaskiner, biler og meget andet i en maskinhal på det Østlige Fyn. En person er anholdt og politiet har udleveret koster til en værdi af omkring to millioner kroner tilbage til deres rette ejere,

Fundet blev gjort den 13. juli 2019 af opmærksomme betjente, som passerede adressen, mens de var på patrulje. Det fortæller Fyns Politi i en pressemeddelelse. Det består af både brugsstjålne biler, entreprenørmaskiner, trailere, ATV’ere, et par både og meget andet, som primært er stjålet fra virksomheder og byggepladser. 

Finn Allan Wegner fra Fyns Politis Indbrudsgruppe fortæller: 

"Vi har knoklet på at finde ejerne til så mange af de her koster som muligt. Og på trods af, at stort set alle maskiner og biler har fået fjernet deres stelnumre, så er det faktisk lykkedes et langt stykke hen ad vejen.”

Fyns Politi vurderer, at man indtil nu har udleveret koster til ca. 30 glade borgere eller firmaer, til en værdi af omkring 2.000.000 kr. Bl.a. flere bile, en minigraver, en båd, et par trailere og mange andre ting. Flere af borgerne har kunnet hente flere fundne effekter hjem samtidigt – bl.a. var der en mand, som måtte have en sættevogn med til at transportere alle de fundne genstande hjem. 

"Vi har fået rigtig god respons fra borgerne, og de har været rigtig flinke til hurtigt at komme ud og kigge på de koster, som måske var deres, og så få dem taget med hjem. Nogle af tingene, er jo store maskiner, som har krævet særlig transport, men det er gået rigtig godt, fortæller Finn Allan Wegner.Det hele er forløbet godt – også takket været det gode samarbejde vi har haft med de firmaer, som har hjulpet os med at flytte, transportere og udlevere de her koster," siger Finn.

En person er anholdt

Fyns Politi har anholdt en person i forbindelse med sagen og i gang med efterforskningen. Man vurderer, at kosterne stammer fra mere en 130 forskellige indbrud fordelt på hele Fyn og fra andre steder i landet, så det er et større efterforskningsarbejde, der er i gang. 

Fyns Politi har stadig koster til omkring 1.000.000 kr. liggende, som man ikke har fundet ejerne til endnu, men vi melder ud til offentligheden igen, når vi er klar til at høre fra eventuelle ejere til disse.