Plejefamilier i klemme – udsatte børn har ikke adgang til ny kommunikationsplatform

Foto: Shutterstock

Forældreintra er mange steder skiftet til kommunikationsplatformen, AULA – hvilket skulle gøre det nemmere for forældrene at få indsigt, hvad der foregår på skolerne. Det er dog ikke tilfældet på Fyn, hvor flere i stedet er blevet udelukket fra AULA.

Der har været rigtig mange forældre, der måske dissideret har hadet Forældreintra. Derfor burde der også være og være jubel, når der endelig kommer en forbedring på området. Men sådan er det desværre ikke blevet, og nu står mange plejefamilier tilbage uden adgang.

Kun problemer hos anbragte børn

Mens det nye AULA virker fint i de fleste hjem, så oplever Døgninstitutioner og plejefamilier problemer med at for adgang til den nye kommunikationsplatform. Det har resulteret i både glemte lektier og forældremøder. Det skriver TV2. 

På Fyn er der knapt 1200 børn der er anbragt uden for hjemmet. Så det er mange udsatte børn, der er kommet i klemme.

Skal bruge Nem-id

Hele problemet opstår, når der skal logges på systemet. Adgangen er nemlig sat op, så det er forældrenes Nem-id man kan logge på med, og derfor kan man hverken som plejefamilie eller institution får adgang. Det giver folk problemer med at kommunikere med skolerne, da det mange steder er den primære kilde til information.

Flere steder har de i stedet gået en mere old school vej og har genindført den gode gamle kontaktbog i papirform.

Brug eget Nem-id

Lige nu bliver folk henvist til at bruge medarbejdernes Nem-id, for at få adgang til AULA.

Det er dog ikke en holdbar løsning. Det mener en af de implicerede i sangen, Poul Pedersen, der forstander på Birkelund på Fyn.

”Det er altså problematisk, hvis vores medarbejdere skal logge sig ind med deres eget cpr-nummer, for så er man inde i et system, hvor ens private børn står sammen med de børn, som man arbejder med. Der er det etiske problem i, at man blander noget privat ind i noget arbejde, og især er det problematisk i et felt her, hvor vi virkelig har med personfølsomme oplysninger at gøre.” siger han til TV2.

Der er endnu ikke kommet en holdbar løsning på bordet, så man afventer stadig, hvad der skal ske i sagen.