Odenses unge trænes i græsrodsarbejde som de første i Danmark

Nu tilbydes unge et kursus i græsrodsarbejde. Foto: Odense Kommune

Som den første kommune i Danmark udbyder Odense Kommune nu et kursus i græsrodsarbejde for unge mellem 16 og 29 år. Odense Kommune arbejder målrettet med de 17 verdensmål, og kurset ligger i direkte forlængelse heraf.

Som den første kommune i Danmark udbyder Odense Kommune nu et kursus i græsrodsarbejde for unge mellem 16 og 29 år. Odense Kommune arbejder målrettet med de 17 verdensmål, og kurset ligger i direkte forlængelse heraf.

"Rigtig mange unge går med gode ideer til projekter, der kan hjælpe verdensmålene på vej - fx inden for klima og fattigdom. Som by har vi et stærkt ønske om, at vores unge skal være med til at skabe en bæredygtig by, og derfor lancerer vi nu et regulært træningsforløb i græsrodsarbejde. Mange unge er allerede dygtige til selv at skabe projekter, og vi vil gerne give dem nogle konkrete værktøjer for at blive endnu bedre og til at realisere deres projekter. Så håber vi, at der vil blomstre nye, kreative løsninger til nogle af de massive udfordringer, vi står over for både lokalt og globalt," siger Peter Rahbæk Juel, borgmester i Odense Kommune.

Græsrodskurset forgår over tre hverdagsaftner med en uges mellemrum. Gennem workshops og øvelser er det meningen, at de unge skal blive skarpere på deres idé. De trænes i planlægge aktiviteter og kampagner og ikke mindst i at realisere deres konkrete mål. Efter kurset kobles deltagerne med en mentor fra Odenses erhvervsliv, der kan hjælpe deltagerne og deres projekter yderligere på vej.

Kurset starter 10. september med ansøgningsfrist den 30. august. Alle unge mellem 16 og 29, der er bor i Odense, kan søge. Der er plads til 10 projekter, og der må gerne være flere deltagere om ét projekt. Man søger via Kommunens hjemmeside.

Kursusforløbet er udviklet i tæt samarbejde mellem de tre parter Odense Kommune, HF Odense, der har konkret erfaring med uddannelse inden for innovation og verdensmål, og firmaet Reform Act, der er eksperter i engagement og deltagelse.

Det er Odense Kommunes Verdensmålsudvalg, der har gjort uddannelsen mulig ved at støtte projektet med 100.000 kr.