Odenseanere cykler til arbejde i foråret

Foto: Mikkel Østergaard

Cyklistforbundet og Odense Kommune opfordrer alle til i maj at bruge pedalkraft i transporten mellem hjem og arbejde. Motionskampagnen, der hedder ’Vi cykler på Arbejde’, er Danmarks største motionskampagne for arbejdspladser. Er man heldig, kan man cykle sig til præmier.

Alle kan være med i kampagnen uanset om du kører på elcykel, havelåge, mountainbike eller ladcykel. Der er heller ikke et minimumskrav til afstanden mellem hjem og arbejde.

”Det handler hverken om at cykle længst eller hurtigst. Alle dage på cyklen tæller, uanset om du cykler kort eller langt, om du cykler hver dag eller blot en gang i mellem, og om du cykler til bus eller tog eller blot den ene vej. ’Vi cykler på Arbejde’ er for alle, uanset om man er debutant eller erfaren,” siger direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam.

Hvad er ’Vi cykler på Arbejde’?

Kampagnen ’Vi cykler på Arbejde’ har til formål at få flest muligt op i cykelsadlerne for at styrke sundheden og velværet.

Missionen er lykkedes rimelig godt for ’Vi cykler på Arbejde’ gennem årene siden 1998, hvor kampagnen første gang cyklede derudaf. Sidste år deltog næsten 60.000 lønmodtagere fra mere end 2.000 virksomheder landet over.

For at deltage i ’Vi cykler på Arbejde’ skal man deltage som et hold på mindst fire. På den måde handler ’Vi cykler på Arbejde’ også om fællesskab. Alle er en del af et hold, hvor man kan hjælpe, støtte og fejre hinanden. Det er endvidere motiverende at være en del af et hold. Ingen ønsker at svigte sit hold – heller ikke på regnvejrsdage, hvor det kan være fristende at tage bilen.

Gevinster på flere planer

Cykling er ikke blot godt for sundheden. Andre positive effekter kan nævnes.

”Cyklen kan noget, som hverken bilen, bussen eller toget kan. Den vækker dig om morgenen. Den giver dig dagens motion. Den giver dig ro til at klare tankerne efter en lang dag. Med cyklen får du overskud i hverdagen. Ikke så sært, at forskere har kåret cyklister til de gladeste pendlere,” påpeger Klaus Bondam.

By- og kulturrådmand Jane Jegind (V) støtter op: ”En cykeltur betyder frisk luft, motion og lidt mere energi i hverdagen. Desuden er det ofte hurtigere at komme frem i myldretiden på sin cykel, så jeg kan kun opfordre alle til at deltage i ’Vi cykler på Arbejde’, hvis det er muligt for dem.” Jane Jegind medgiver dog, at bilen kan være en nødvendighed for mange i hverdagen, når børn skal hentes og indkøbene skal bringes hjem.  

Hvis man deltager i ’Vi cykler på Arbejde’ er der også helt konkrete gevinster på spil. Blandt de mange præmier er cykler, hotelophold, og lækre cykelhjelme til alle på holdet. Hovedpræmien er et rejsegavekort på 10.000 kroner til alle holdets medlemmer.

Se mere via linket her, om hvordan du melder dit hold til.